Reuters, sn ilustracija
LIGA PRVAKA

VIDEO: NOGOMETNA SENZACIJA GODINE U RIMU Messi, Rakitić i društvo izbačeni iz Lige prvaka, Roma kreirala ogromno iznenađenje pred svojim navijačima!

Nakon što je prvu utakmicu na Nou Campu izgubila s 4:1, Roma je u uzvratnoj utakmici na Olimpicu kreirala pravu senzaciju i s 3:0 izborila polufinale Lige prvaka i cijeli nogometni svijet ostavila u čudu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2018. 00:06

ROMA - BARCELONA 3:0 (Džeko 6', De Rossi 58', Manolas 82')

ROMA (3-5-2): Alisson - Manolas, Fazio, Jesus - Florenzi, Nainggolan (od 77.El Shaarawy), De Rossi, Strootman, Kolarov - Džeko, Schick (od 73.Under). TRENER: Eusebio Di Francesco.

BARCELONA (4-4-2): Ter Stegen - Semedo (od 85.Dembele), Pique, Umtiti, Alba - Roberto, Rakitić, Busquets (od 85.Paco), Iniesta (od 80.Gomes) - Messi, Suarez. TRENER: Ernesto Valverde.

Nitko ovo nije očekivao, ali baš nitko, vjerojatno niti sama Roma, ali eto... Da bi ovo mogla biti večer Vučice naznačio je Edin Džeko koji je u maniri rasnog strijelca matirao Ter Stegena već u šestoj minuti utakmice.

Roma je zbilja odigrala izvanrednu utakmicu, ne sjećamo se kada je netko tako nadigrao Barcelonu, koja je imala velikih problema u igri. Nikako nije mogla izaći iz svoje polovice, teško je povezivala redove, Messi je bio nevidljiv, a kada je Argentinac van svega onda se Barcelona jako muči.

U 57. minuti Džeko je srušen u kaznenom prostoru, a Turpin je nakon velike zadrške pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo, dakako, kapetan, vođa, Daniele De Rossi i što je bilo najbitnije za navijače na Olimpicu bio je siguran. Ludnica je počela na rimskom stadionu, svi su najednom počeli vjerovati da je zbilja moguće izbaciti veliku Barcelonu i ući među četiri najbolje momčadi u Europi.

San je postao java u 82. minuti kada je Manolas nakon jednog kornera bio najviši u skoku i fenomenalnim je trzajem glave svlado nemoćnog Nijemca.

Očekivao se pritisak Blaugrane, no očito nije bilo snage, Rimljani su u smiraju susreta odolijevali svima napadima Barce koja se tek tada sjetila igrati, ali bilo je prekasno i ludnica je mogla početi. Rim je mogao početi slaviti, a slavio je, uvjereni smo duboko u noć.

Linker
16. travanj 2024 15:39