Screenshot
ŠOU MODRIH JUNAKA

VIDEO: OVAKO SE SLAVI VELIČANSTVENI USPJEH Totalna ludnica u svlačionici Dinama, stigle prve reakcije igrača: 'Boli me ona stvar kako smo igrali...'

DINAMO U LIGI PRVAKA Izjave nekolicine igrača hrvatskog prvaka kazuju koliko se olakšanje osjeća među njima nakon plasmana u najelitnije europsko klupsko nogometno natjecanje
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 01:39

Modri su uspjeli! Preko Saburtala, Ferencvarosa i Rosenborga plasirali su se u grupnu fazu Lige prvaka. Lani ih je na tom putu, točnije na njegovoj posljednjoj prepreci zaustavio švicarski Young Boys. Moramo reći, Rosenborg je nakon ranog pogotka u uzvratu bio vrlo blizu, imali su Norvežani još nekoliko izglednih prilika, ali... Golom Amera Gojaka u 71. minuti presječena je bila "životna nit" današnjeg domaćina na stadionu Lerkendal u Trondheimu.

- Rekao sam još na aerodromu kad ste me pitali... Rekao sam da ćemo donijeti tu Ligu prvaka u Zagreb i evo - donijeli smo je. Nije to samo moja zasluga, to je plod rada cijele momčadi. Ja samo mogu obećati da ćemo mi biti jednako dobri u Ligi prvaka kao što smo bili kroz ovaj kvalifikacijski period - rekao je jedini strijelac za Dinamo u večerašnjem dvoboju.

On nije počeo dobro. Rosenborg je rano poveo, tresla se i vratnica modrog gola, ali na kraju se piše i pamti samo konačan rezultat.

- Normalno je da će domaćin stisnuti i pokušati napraviti sve kako bi preokrenuo ukupni rezultat. Ipak, mi smo ovo zaslužili. Dišemo kao jedan, sav trud se isplatio. Drago mi je da sam zabio ovaj pogodak kojeg posvećujem svom djedu - rekao je Gojak.

Bio je na dispoziciji za TV-kamere nakon dvoboja i Dominik Livaković. Vratar hrvatske nogometne reprezentacije pokazao je zašto je u kolektivu Zlatka Dalića na prvom mjestu, kada je izbor čuvara mreže u pitanju.

- Bilo je dosta teško ove večeri. Nismo ušli kao što smo to napravili u Tbilisiju ili u Budimpešti i to nam se obilo o glavu. Bilo je na poluvremenu u svlačionici dosta vatreno, ali u Dinamu je uvijek vatreno - kroz smijeh će reći Livaković.

- Boli me ona stvar kako smo igrali. Dinamo je u Ligi prvaka pa nek drugi gledaju. Ne zanima me kako smo igrali. Nekad se puno bolje igralo, a nije se prošlo. Znači, znamo što vrijedi. Nitko neće pitati kasnije kako i što. Neka drugi razmišljaju kako smo igrali - bio je kratak i jasan Dilaver u svojoj izjavi.

Linker
14. travanj 2024 08:08