Damir Krajac / CROPIX
IZJAVE AKTERA IZ KIJEVA

VIDEO: 'OVO JE MALI KORAK ZA ČOVJEČANSTVO, ALI VELIKI ZA DINAMO!' Evo što je nakon drame rekao i glavni kreator modrog čuda: 'Dali smo sve od sebe'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2020. 19:43

Veliko je slavlje uslijedilo odmah nakon što je Dinamov vratar Renato Josipović obranio završni jedanaesterac Kijevljanima u susretu šesnaestine finala juniorske Lige prvaka. Iako je trebao prolaz potvrditi Bernard Karrica, što je i napravio, kao da je već tada došlo do velikog olakšanja u redovima Modrih.

- Vrhunski je doživljaj. Ovo je sve lijepo doživjeti, igrati protiv jedne ovako moćne ekipe. Drago mi je što smo pobijedili, dali smo sve od sebe. Borili smo se do kraja, došli do tih penala i na sreću pobijedili. To što sam obranio dva penala na kraju nije samo moja zasluga, već zasluga čitave momčadi.

Nešto je opširniji pak bio trener Dinamovih juniora Igor Jovičević.

- Fantastičan je ovo osjećaj. Lutrija je to, moglo je otići i na jednu i na drugu stranu. Mogu reći da smo pogotovo kroz drugo poluvrijeme kontrolirali igru napose preko tranzicije. Bili smo opasni, ali i pokazali pravi karakter onda kad je trebalo. Vidjeli smo po njima da traže prostor, mi smo pak pokazali koliko smo čvrsti. Odradili smo dobru pripremu utakmice s obzirom na sve probleme koje smo imali. Kasnio nam je let, došli smo kasno, neki igrači nisu mogli... Ali, sve smo to prošli i pobijedili. Moji igrači s ponosom nose Dinamov grb, ja ih volim. Ovo je možda malen korak za čovječanstvo, ali veliki korak za Dinamo - rekao je Jovičević.

Linker
17. travanj 2024 09:03