Damir Krajac / CROPIX
PRVE REAKCIJE

VIDEO: 'OVO MI JE BILA NAJZAHTJEVNIJA UTAKMICA OTKAKO SAM U DINAMU' Trener nahvalio mlade Modre nakon još jedne lavovske borbe i velike pobjede

Piše: HinaObjavljeno: 18. rujan 2019. 20:35

Mlada momčad Dinama otvorila je nastup u skupini C juniorske Lige prvaka pobjedom 1-0 protiv Atalante u susretu igranom na Hitrec-Kacianu. Pogodak odluke zabio je Bernard Karrica u 49. minuti.

Juniori Dinama će ove sezone igrati u "Champions League Path" dijelu ždrijeba, a protivnici će im biti, kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

- Ovo je prava europska utakmica. Mislim da mi je ovo u dvije i pol godine otkako sam u Dinamu najzahtjevnija utakmica. Ako ne, onda među tri. Po taktičkom nadmudrivanju i zatvaranju rupa s ovom vrhunskom ekipom kao što je Atalanta s nekoliko pojedinaca koji imaju nevjerojatnu budućnost kao što je Traore. Bilo ga je teško zaustaviti, kao i svaki kontinuirani napad. Čestitao bih dečkima na lavovskoj borbi i požrtvovnosti, na adaptaciji na jedan novi sistem koji možda nismo ni odradili. Vidjeli smo da curi pa smo promijenili na 4-4-2, s Marinom specijalno da se troši manje u fazi obrane, da bi imao više svježine za stvaranje kontre i polukontre. To nam je dalo veću stabilnost u sredini. Ovaj gol je plod rada i zajedništva. Ne smijemo zaboraviti da je ovo maraton, da je ovo tek prva utakmica, jedan temelj za dalje - izjavio je trener Igor Jovićević nakon utakmice.

VIDEO: Tomo Ničota

Pobjednik skupine izborit će plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Utakmice Lige prvaka mladih igraju se istog dana kada i Liga prvaka, samo u ranijem terminu.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, no oba sastava su mogla do vodstva. Najbolju priliku u prvom dijelu imali su gosti u 27. minuti, no Renato Josipović je sjajno obranio udarac Roberta Piccolija. Dinamo je uzvratio u završnici prvog dijela, no Bartol Franjić je slabo pucao.

Dinamo je poveo u 49. minuti golom Bernarda Karrica na asistenciju Leona Šipoša. Gosti su bilo korak do izjednačenja u 72. minuti, no Emmanuel Gyabuaa je uzdrmao okvir gola.

Posljednjih deset minuta Dinamo je igrao s igračem manje nakon što je isključen kapetan Bartol Franjić. Još jednu veliku priliku Talijani su imali u 86. minuti, no Josipović je odlično reagirao na udarac Davidea Ghislandija. U 88. zaprijetio je i Diallo Traore, no 'modra' jedinica je bila sjajna.

U drugom susretu iz skupine C mlada momčad Manchester Cityja je na gostovanju pobijedila Šahtar sa 3-1. Golove za Engleze zabili su Adrian Bernabe Garcia (18), Eduard Kozik (27-ag) i Nabil Touaizi (79), dok je pogodak za ukrajinski sastav zabio Artem Bondarenko (33).

U drugom kolu Dinamo će 1. listopada gostovati kod Manchester Cityja, dok će u Bergamu snage odmjeriti Atalanta i Šahtar.

Mlada momčad Dinama je prošle sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav je kasnije u finalu izgubio od Porta.

- Presretan sam što smo pobijedili velik klub, ipak su oni prvaci Italije. Desna strana im je ubojita, no mi smo to spriječili, išli smo na kontre i zabili taj gol. Nećemo sad o mojoj predstavi, važno je da smo pobijedili. Ovaj Dinamo može daleko u Ligi prvaka jer mi smo jedna prava momčad. Sad nas čeka Manchester City. Pokazat ćemo svoje pravo lice u svakoj utakmici i sigurno će biti pobjeda - komentirao je junak utakmice Josipović.

VIDEO: Tomo Ničota

Linker
25. travanj 2024 06:14