Reuters
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO: BEZ POBJEDNIKA U STRAŠNOJ UTAKMICI NA JOHAN CRUIJFF ARENI! Mladi Ajax odigrao fantastično i nadigrao veliki Juve! Pogledajte sve golove

Odličnu utakmicu gledali smo u Amsterdamu. Ajax i Juventus remizirali su nakon njihovog prvog četvrtfinalnog ogleda. Mladi domaći sastav je napadao, većim dijelom utakmice dominirao, ali Juve je imao na golu sjajno raspoloženog Szczesnyja. Golove su postigli Ronaldo u 45. i Neres u 46. minuti dvoboja na Johan Cruijff Areni.
Piše: HinaObjavljeno: 10. travanj 2019. 20:28

AJAX - JUVENTUS 1:1 (Neres 46' / Ronaldo 45')

AJAX: Onana - Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schone (od 75. Ekkelenkamp), De Jong - Ziyech, Van de Beek, Neres - Tadić

JUVENTUS: Szczesny - Joao Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro - Bentacur, Pjanić, Matuidi (od 75. Dybala) - Bernardeschi (od 90+2 Khedira), Mandžukić (od 60. Douglas Costa), Ronaldo

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Ajax i Juventus su u Amsterdamu odigrali 1-1, pa će pitanje putnika u polufinale biti razriješeno nakon uzvrata u Torinu 16. travnja.

Ajax je fantastičnim nastupom u osmini finala izbacio branitelja naslova Real Madrid, a odličnu igru 'Kopljanici' su pokazali i protiv Juventusa. Dominirali su cijeli susret, stvorili nekoliko lijepih prilika, no jedan trenutak nepažnje domaće obrane i genijalnost Cristiana Ronalda razlog su što Ajax nije upisao pobjedu, već je susret završio 1-1.

Ajax je tijekom susreta uputio 17 udaraca prema suparničkim vratima, a Juve samo sedam pri čemu tek jedan u okvir gola. Ajax je imao i 58 posto posjeda lopte,

Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela golom portugalskog majstora, a izjednačio je Neres u 30. sekundi drugog poluvremena.

Ajax je daleko bolje ušao u susret i prvu veliku priliku imao je već u šestoj minuti, no Hakim Ziyech je s ruba kaznenog prostora pucao pored gola. Marokanski veznjak je zaprijetio i u 18. minuti, ovoga puta njegov je udarac u korner odbio Wojiciech Szczesny. U 25. minuti je fantastičnu priliku je imao Van de Beek, ali je i on pucao pored gola.

Prvu priliku gosti su imali u 37. minuti kada je Ronaldo spustio glavom do Bernardeschija koji puca pored gola. U posljednjim trenucima prvog dijela, u kojem je Ajax dominirao, poveli su gosti. Juve je izveo brzu kontru. Cancelo je ubacio s desne strane, Ronaldo zabio glavom.

Ajax je izjednačio već nakon 30 sekundi nastavka, a velike zasluge za gol domaćina idu Cancelu koji je izgubio loptu na centru što je Ajaxu otvorilo kontru koju je pogotkom okrunio Neres.

U 83. minuti umalo je došlo do potpunog preokreta. Tadić je lijepo uposlio Ekkelenkampa koji je odlično pucao, no gostujuća 'jedinica' je bila sigurna. Samo dvije minute kasnije i Talijani su mogli do pogotka, no udarac Douglasa Coste je završio u okviru gola.

Bivši napadač hrvatske reprezentacije Mario Mandžukić započeo je utakmicu kao kapetan Juventusa, a igrao je do 60. minute kada ga je zamijenio Douglas Costa.

U 13 dosadašnjih međusobnih susreta Ajax je slavio samo dva puta, a posljednji put Ajax je bio bolji u finalu Kupa prvaka davne 1973. godine.

AJAX - JUVENTUS 1:1 (Neres 46' / Ronaldo 45')

AJAX: Onana - Veltman, Blind, De Ligt, Tagliafico - Schöne, De Jong - Van de Beek, Ziyech, Neres - Tadić

JUVENTUS: Szczesny - Cancelo, Rugani, Bonucci, A. Sandro - Matuidi, Bentancur, Pjanić - Ronaldo, Bernardeschi, Mandžukić

----------------------------------------------------------------------

Kraj utakmice!

90 + 2' - Mogao je Tadić donijeti veliko slavlje domaćim navijačima, ali je pogodio Ruganija!

85' - Trese se stativa! Kakvu je sad priliku imao Juventus! Costa se izborio za priliku, dobro pucao, ali njegov pokušaj se odbija van teren od desne stative.

83' - Opet velika prilika za Ajax! Tadić petom dodaje do Ekkelenkampa, ovaj odlično puca, ali Szczesny je danas pribran i brani još jedan opasan pokušaj domaćina.

75' - Mijenjaju obje momčadi. Matuidi šepajući napušta teren. Mijenja ga Dybala. Kod domaćina će u igru Ten Hag, a izlazi Schone.

72' - Ajax dominira terenom, ali rezultat se ne mijenja. Prvo je prije nekoliko minuta prijetio raspoloženi Ziyech, potom je nešto pokušavao van de Beek, ali bez velike opasnosti za gol gostiju.

71' - Žuti karton za Ajaxovog Schonea.

60' - Izmjena u redovima Juventusa! Teren napušta Mandžukić umjesto kojeg će u igru Douglas Costa.

55' - Žuti karton za De Jonga.

53' - Sporna situacija! Juventus traži penal! Tagliafico je srušio Bentancura, ali sudac odmahuje rukom! Neki se neće složiti s ovom odlukom...

46'- GOOOL! Počelo je drugo poluvrijeme i to sa stilom! Ajax je izjednačio preko sjajnog pogotka Davida Neresa koji je s ruba šesnaesterca odličnim udarcem pogodio uz samu stativu. Szczesny nije imao šanse!

Kraj poluvremena!

45' - GOOOL! Juve vodi nakon fantastične akcije! Strijelac je Ronaldo! Ajax je pritiskao, nizao priliku za prilikom, a onda se u posljednjoj minuti poluvremena ukazao sjajni Portugalac! Odlično su igrači talijanskog diva kombinirali za vodstvo u Amsterdamu!

41' - Žuti karton za Tagliafica, propustit će idući susret!

37' - Najbolja prilika Juventusa na utakmici! Bernardeschi se našao u odličnoj poziciji na nekoliko metara od gola, ali je neprecizan i njegov pokušaj odlazi pored lijeve stative.

36' - Nova prilika za Ajax! Ziyech sjajnim ubačajem pronalazi traži Tagliafica, ali ovaj je ipak malo zakasnio da ozbiljnije ugrozi gol gostiju.

29' - Vuče kontru Juve, lopta je bila kod Bernardeschija, ali sjajnim uklizavanjem opasnost otklanja De Jong!

25' - Što je sad propustio Ajax! Strašan pritisak domaćina! Van De Beek je dobio loptu u šesnaestercu, opalio po golu, ali njegov pokušaj prohujao je pored lijeve stative.

18' - Još jednom Ziyech! Ovoga puta je pokušao u lijeve rašlje, no Szczesny odlično reagira i čuva mrežu netaknutom!

12'- Opet Ziyech, ali udarac s 20-ak metara ide ravno u Szczesnyja!

11' - Ajax sve više pritišće!

6' - Odličan pokušaj Ajaxa! Pritisak domaćina u ovim trenucima. Ziyech je snažno pucao s ruba šesnaesterca, ali je bio neprecizan i lopta prolazi malo pored desne stative.

3' - Odmah prilika za Juventus! Opalio je Bernardeschi iz daljine, no lopta je prošla pored gola!

1' - Počela je utakmica u Amsterdamu!

----------------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

20.20: A stigli su i Mandžukić i društvo na Ajax Arenu:

20.15: Pogledajte spektakularne kadrove Johan Cruijff Arene snimljene iz zraka:

20.00 - Potvrđene su službene postave za okršaj u Amsterdamu. Mario Mandžukić kreće od prve minute u napadu Juventusa.

Linker
25. travanj 2024 14:57