Screenshot: Twitter
LAK ZADATAK U 2. PRETKOLU

VIDEO: POGLEDAJTE TKO JE SVE 'NAPUCAVAO' RIJEKINE PROTIVNIKE Velšani ne pamte kad su prošli drugo pretkolo, Europa jedva da je vidjela Europu

Piše: HinaObjavljeno: 19. lipanj 2017. 16:07

Nogometaši hrvatskog prvaka Rijeke imali su sreće u ždrijebu 2. pretkola nogometne Lige prvaka.

Momčad Matjaža Keka na startu svoje europske priče igrat će protiv pobjednika dvoboja između velškog prvaka The New Saintsa i gibraltarskog prvaka Europe.

Rijeka će u prvom susretu 11. ili 12. srpnja igrati na svom travnjaku, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

The New Saintsi su najtrofejniji velški sastav sa rekordnih 11 titula prvaka. Međutim, dodajmo kako vodeći velški klubovi nastupaju u engleskim ligama. U Premiershipu nastupa Swansea City, u Championshipu Cardif City, a u nižim ligama Newport County, Wraham...

Velška Premier liga je pokrenuta 1992. godine, a prvenstvo je prema posljednjim Uefinim tablicama rangirano na 48. mjesto od 55. liga.

The New Saintsi su samo jednom stigli do trećeg pretkola Lige prvaka i to 2010. kada ih je zaustavio Anderlecht s dvije pobjede (3-1, 3-0).

TNS je osvojio naslov velškog prvaka posljednjih šest godina i svaki put zapeo u 2. pretkolu LP. Izbacivali su ih danski Midtjylland, švedski Helsingborgs, poljska Legia, slovački Slovan iz Bratislave, te mađarski Videoton i ciparski APOEL. Ove sezone bili su prvaci sa 27 bodova više od Connah's Quaya.

Gibraltarska Europa je ove sezone prvi put nakon 1952. osvojila naslov nacionalnog prvaka. U Europi je igrala samo tri puta i to posljednje tri sezone.

Svaki put u Europskoj ligi. Prve dvije sezone je ispala u 1. pretkolu (Vaduz, Slovan Bratislava), no prošle sezone su preskočili prvu rundu (Pjunik), a u 2. pretkolu ispali od švedskog AIK-a.

Linker
16. travanj 2024 06:56