REUTERS/Peter Nicholls
POVIJESNO ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO: POTRES U EUROPSKOM NOGOMETU - NAKON JUVENTUSA ISPAO I CITY! VAR izbacio Guardiolu i društvo iz Lige prvaka, na čudesni Ajax ide - Tottenham!

Nevjerojatna uzvratna utakmica četvrtfinala između Manchester Cityja i Tottenhama na Etihadu završila je pobjedom domaćina 4:3, a zbog pobjede 1:0 u prvom susretu, ukupnim rezultatom 4:4 zbog više golova u gostima u polufinale su prošli Spursi. Za finale će se boriti sa senzacionalnim Ajaxom.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. travanj 2019. 16:54

MANCHESTER CITY - TOTTENHAM 4:3 (Sterling 4', 21', B. Silva 11', S. Aguero 59' / Son 7', 10', Llorente 73')

MANCHESTER CITY: Ederson - Mendy, Laporte, Kompany, Walker - D.Silva, Gundogan, De Bruyne - Sterling, Agüero, B. Silva

TOTTENHAM: Lloris - Rose, Vertonghen, Alderweireld, Trippier - Wanyama, Sissoko - Moura, Alli, Eriksen - Son

Je li ovo prekretnica Tottenhama, utakmica nakon koje će najveći gubitnici engleskog nogometa posljednjih 4-5 godina postati pobjednici? Spursi su ovaj put nisu predali. Imali su prednost iz prvog ogleda, vodstvo 2:1 u drugom, i premda se nakon preokreta domaćina na 4:2 činilo da im ostaje karma luzera.

Napadač koji je već pomalo u smiraju karijere Fernando Lorente, koji je u Athletic Bilbau bio zvan "Kralj lavova“, na Etihadu je postao "Kralj pijetlova“. Njegov spretan gol kukom i bedrom odveo ih je na Ajax. Ovaj put Mauricio Pochettino napravio je hrabar potez koji mu se isplatio, kad je u 41. minuti zbog ozljede morao izvući veznjaka Sissoka, poslao je na teren napadača Llorentea i – dobio.

No, Tottenham je imao i sreće jer VAR ga je prenio preko Rubikona. Registrirao je što suci na terenu nisu vidjeli da je City u sudačkoj nadoknadi zabio gol za 5:3 nakon zaleđa Agüera, pa pogodak Sterlinga nije priznat.

Manchester City je odigrao izvrsnu napadačku utakmicu. Sterling je zabio dva gola, De Bruyne fantastično "palio vatru“ pred vratima Spursa, ali defenziva ih je izdala. Pep Guardiola ostaje trener koji na europski vrh nije došao bez Messija. Sanea je uveo tek u 84. minuti.

Građani su poveli već u 4. minuti golom Sterlinga, no Heung Min-Son, čovjek koji je bacio Južnu Koreju u trans ekspresno je doveo Spurse u naoko sjajnu poziciju. Premda je Laporte u oba slučaja imao ulogu tragičara jer njemu je lopta otišla izvan kontrole, Sonovi su udarci u 7. i 10. minuti bili izvrsni.

No, Tottenham kako daje tako i prima, naoko brzo i lako. Njegova je igra otvorena, ali ponekad i defenzivno površna, uzalud je Pochettino upozoravao Rosea i zvao ga za savjete, vodstvo nisu imali više od minutu. Bernardo Silva je primio pas na desnoj strani od Agüra, Rosee začudo nigdje nije bilo, a odbijena lopta od braniča prevarila je Llorisa. Nikad u niti jednoj utakmici Lige prvaka nisu zabijena četiri gola u 11 minuta, čak ni pet u 21 što se dogodilo nakon novog vodstva domaćina. Opet je autor Sterlinga, ovaj put na pas Walkera kraj nekoncentrirane obrane gostiju. Na drugoj vratnici pospremio je loptu u mrežu.

Kad je u 59. minuti Agüero na izvrstan prolaz i pas De Bruynea pogodio za 4:2, City je jašio prema polufinalu, Tottenham djelovao izgubljeno. U nekoliko situacija domaćini su imali udarce da zabiju još koji gol, Lloris je štošta obranio. A onda se dogodio korner Trippiera i spretna reakcija Llorentea pred vratima, zahvatio je loptu rukom, dijelom i bedrom i iz blizine gurnuo u vrata. Dugo su suci debatirali, ali Turčin Cakir je odlučio - nema poništenja gola.

MANCHESTER CITY - TOTTENHAM 4:3 (Sterling 4', 21', B. Silva 11', S. Aguero 59' / Son 7', 10', Llorente 73')

MANCHESTER CITY: Ederson - Mendy, Laporte, Kompany, Walker - D.Silva, Gundogan, De Bruyne - Sterling, Agüero, B. Silva

TOTTENHAM: Lloris - Rose, Vertonghen, Alderweireld, Trippier - Wanyama, Sissoko - Moura, Alli, Eriksen - Son

-------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - GOOOL! IPAK NIŠTA OD GOLA! Sterling je postigao treći pogodak, ali čini se da je prethodno Aguero bio u zaleđu. Kakav šok za Manchester... turski je sudac uz pomoć VAR tehnologije poništio taj zgoditak.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90' - Posljednja zamjena kod Tottenhama. Izlazi Rose, u igri je Sanchez.

86' - Kakav promašaj! Sane je pronašao Gungodana koji s pet metara promašuje cijeli gol! Hvataju se za glavu Guardiola i gledatelji na tribinama...

84' - Promjena i u momčadi Manchestera. Izašao je Mendy, a priliku dobiva Leroy Sane.

82' - Još jednom mijenja Pocchetino. Izašao je Lucas Moura, zamijenit će ga Ben Davies.

73' - GOOOL! Trippier je izveo korner, a u skoku je bio Llorente od kojega se lopta odbija u gol! Ostaje pitanje je li pritom napadač Tottenhama igrao rukom... turski sudac je nakon pregledavanja snimke ustanovio da je pogodak regularan! Ovim rezultatom sada prolaze Spursi.

63' - Prvu zamjenu radi Pocchetino. Ući će Fernandinho umjesto Davida Silve.

59' - GOOOL! De Bruyne je prošao kroz obranu Tottenhama kao da ih nema i zatim lijepo 'poslužio' Aguera koji snažnim i preciznim udarcem pogađa prvi kut Llorisovih vrata za novo vodstvo Manchestera! Ovim rezultatom sada prolazi City!

58' - Uzvraća sada i Tottenham! Llorente je bio u izvrsnoj prilici, tukao je glavom s pet metara, no Ederson se ovoga puta istaknuo fantastičnom intervencijom!

54' - I opet prijeti City! Aguero je sjajno primio loptu prsima, zatim je poslao povratnu do De Bruynea koji je izvrsno opalio s vrha šesnaesterca, a Lloris je fenomenalnom obranom spriječio novi pogodak Građana!

50' - Kakva prilika za Manchester! Stvorili su Građani puno problema gostujućoj obrani, pucao je Sterling, a Lloris fantastično obranio na samoj gol-liniji, zatim je na odbijanac natrčao Bernardo Silva, ali je obrana Spursa uspjela blokirati i taj pokušaj! Mnogo uzbuđenja na samome otvaranju drugoga dijela...

49' - Šansa za City! De Bruyne je izveo taj slobodnjak s dvadesetak metara, nije to bio loš udarac, ali je lopta prošla malo iznad grede!

48' - Son je napravio prekršaj u zoni udarca, dobio je žuti karton i propustit će sljedeći susret u Ligi prvaka.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Manchesteru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Nevjerojatno poluvrijeme gledali smo u Manchesteru, u prvih 20 minuta palo je čak pet pogodaka! Sterling je načeo goste, a onda je Južnokorejac Son šokirao gledatelje na Etihad stadionu dvama pogocima. U tim trenucima činilo se da je pitanje pobjednika riješeno, ali nedugo zatim Bernardo Silva vraća nadu domaćima, da bi Sterling novim pogotkom doveo utakmicu u novu neizvjesnost. Trenutnim rezultatom Spursi prolaze dalje, a Građanima treba još jedan pogodak da bi vidjeli polufinale. U ovome trenutku nemoguće je procijeniti koja momčad ima više šanse za prolazak u polufinale Lige prvaka.

45' - Igrat će se čak tri minute sudačke nadoknade, neuobičajeno mnogo za prvo poluvrijeme.

43' - Kakva prigoda za Tottenham! Son se lijepo izborio za udarac, opalio je sa samoga ruba šesnaesterca, gađao je suprotni kut, a lopta je prohujala malo pored vratnice!

40' - Nevolje za Pocchetina. Sissoko se ozlijedio i neće moći nastaviti susret. Zamijenit će ga Fernando Llorente, a Sissoko je prilikom izlaska dobio i žuti karton zbog odugovlačenja.

30' - City je preuzeo konce igre u svoje ruke, posjed lopte je blago u korist domaćih, iako Tottenham i dalje djeluje vrlo disciplinirano i u ovome trenutku je nemoguće procijeniti koja momčad ima više šanse za prolaz u polufinale.

21' - GOOOL! De Bruyne je probio po desnom boku i poslao fantastični centaršut na drugu vratnicu, a ondje se našao Sterling koji pogađa mrežu za novo vodstvo Cityja! Sada Građanima treba još samo jedan pogodak za prolaz... luda utakmica u Manchesteru!

11' - GOOOL! Je li ovo moguće?! Bernardo Silva vratio je nadu domaćima samo minutu nakon što je Južnokorejac ponovno šokirao Etihad Stadium. Kakav je ovo nestvaran početak četvrtfinalne utakmice Lige prvaka...

10' - GOOOL! Nevjerojatan preokret na samome početku! I još je jednom pogriješila obrana Građana i opet dolazi lopta do Sona koji fantastičnim udarcem pogađa mrežu za 2:1! Cityju sada treba tri gola za prolazak u polufinale.

7' - GOOOL! Kakav početak utakmice u Manchesteru! Obrana Cityja teško je pogriješila, lopta je došla do Sona koji puca s vrha šesnaesterca i pogađa za izjednačenje!

4' - GOOOL! Raheem Sterling je praktički iz prvog udarca na gol doveo Građane u vodstvo! Ispremiješao je obranu Spursa, ušao u šesnaesterac i zatim prekrasnim udarcem precizno pogodio suprotni kut vrata Tottenhama!

1' - Počela je utakmica u Manchesteru!

-------------------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na travnjak stadiona Etihad. Glavni sudac je Turčin Cüneyt Çakır. Domaći navijači priredili su veličanstvenu koreografiju na tribinama, stadion je ispunjen do posljednjeg mjesta i sve je spremno za spektakl!

Soccer Football - Champions League Quarter Final Second Leg - Manchester City v Tottenham Hotspur - Etihad Stadium, Manchester, Britain - April 17, 2019  Manchester City fans before the match   REUTERS/Andrew Yates
REUTERS/Andrew Yates

20.50: Još je 10 minuta ostalo do početka:

20.30: A posljednji trening odradili su i Građani:

20.20: Nogometaši Tottenhama izašli su na travnjak osjetiti atmosferu Etihad Stadiuma:

20.10: Pristigli su i gostujući igrači:

20.05: Pogledajte dolazak igrača Manchester Cityja na Etihad Stadium:

19.50: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Građana Pep Guardiola odlučio je u prvu postavu uvrstiti Kompanyja umjesto Stonesa, a u veznome redu startat će Gundogan umjesto očekivanoga Fernandinha. Strateg na klupi Spursa Mauricio Pochettino počet će s Wanyamom i Lucasom Mourom, Sanchez će svoju prigodu čekati s klupe, a Winks će zbog ozljede prepone propustiti večerašnji ogled. Najveća zvijezda Tottenhama Harry Kane na prošloj je utakmici ozlijedio gležanj i neće konkurirati za okršaj u Manchesteru.

19.45: A ovako se Manchester City nabrijava za susret:

19.30: Pogledajte najavu za večerašnju utakmicu:

Linker
19. travanj 2024 05:33