Getty Images
NAKLON DO PODA

VIDEO: PREKRASAN I POVIJESNI POTEZ NOGOMETNOG GENIJA Pola momčadi nasjelo na fintu: Pogledajte kako je Messi zabio između pet igrača i srušio Ronalda!

Piše: HinaObjavljeno: 28. studeni 2018. 23:39

Barcelona je u 5. kolu skupine B Lige prvaka slavila s 2:1 u gostima kod PSV-a, a novu pobjedu i potvrdu plasmana u drugi krug elitnog natjecanja donijeli su Kataloncima Leo Messi i Gerard Pique.

Sve je zapravo riješio upravo Messi u 60. minuti, kada je manirom nogometnog genija prvo pokrenuo akciju za vodstvo blizu centra, a potom otrčao u napad, primio povratnu loptu na rubu kaznenog prostora i između pet igrača pronašao put do mreže.

Pogledajte kako je pola momčadi nizozemskog prvaka nasjelo na fintu argentinskog majstora koji je i kod drugog gola u 70. minuti vrhunski iz slobodnog udarca asistirao Piqueu za 2:0.

Inače, Messi je ovim prekrasnim golom srušio vječni rekord Cristiana Ronalda. Portugalac je do večeras držao prvo mjesto po broju golova u Ligi prvaka u dresu jednog kluba. Ronaldo je zabio 105 za Real, Messi 106 za Barcelonu.

Naravno, Messi je prve utakmice u Ligi prvaka za Barcu odigrao 2006. godine, dok je Ronaldo u Real stigao 2009. godine i samo u zadnjih pet godina četiri puta otišao do samog kraja.

Na kraju, PSV je uspio doći do počasnog pogotka u 83. minuti kada je glavom pogodio Luuk de Jong.

Inače, Ernesto Valverde je morao malo ispremiješati sastav, s obzirom da su mu nedostajali Suarez, Arthur i Sergi Roberto, dok je naravno svoje mjesto u prvoj momčadi pronašao Ivan Rakitić. Gledali smo jedno jako čudno prvo poluvrijeme u kojem je PSV imao nekoliko odličnih šansi za pogodak, ponajviše zahvaljujući greškama Barceloninih igrača.

Nizozemci su čak tri puta pogađali okvir gola, ali kako je utakmica odmicala, Barcelona je bila sve bolja i bolja, a onda se ukazao Messi.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 11:16