Real Madrid
 REUTERS/Phil Noble / REUTERS
OKRŠAJ U KIJEVU

VIDEO: REAL STIGAO DO TREĆEG UZASTOPNOG NASLOVA I TO NA KAKAV NAČIN Pogreška kakva još nije viđena i remek-djelo o kojem će se pričati godinama

Nogometaši Reala osvojili su Ligu prvaka nakon što su u finalu u Kijevu slavili protiv Liverpoola s 3-1 (0-0). Pogotke su za Real dali Karim Benzema (51) i dvostruki strijelac Gareth Bale (64,84 ), dok je za Liverpool pogodio Sadio Mane (55) na dodavanje Dejana Lovrena.
Piše: HinaObjavljeno: 26. svibanj 2018. 19:22

REAL MADRID - LIVERPOOL 3:1 (Benzema 51', Bale 64', 84' / Mané 55')

REAL MADRID: Navas; Carvajal (Nacho, 36), Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Casemiro, MODRIĆ, Isco (Bale, 62); Benzema (Asensio, 88), Ronaldo

LIVERPOOL: Karius; Alexander-Arnold, Van Dijk, LOVREN, Robertson; Milner (Can, 83), Henderson, Wijnaldum; Salah (Lallana, 30), Firmino, Mane

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, Mateo Kovačić je ostao na klupi "Kraljevskog kluba", a Lovren je odradio svih 90 minuta za Redse. Kapetanu hrvatske reprezentacije Modriću to je čak četvrti naslov prvaka Europe, a Kovačiću treći, dok je Lovren 19. hrvatski igrač koji je od neovisnosti nastupio u finalu Lige prvaka. Realu je to rekordni 13. naslov europskog prvaka i treći zaredom, dok je Liverpool ostao na pet naslova.

Real je u odličnom finalu, s izvrsnim drugim dijelom u kojem su pali svi golovi, došao do naslova i nastavio niz nepobjedivosti u finalima. Junak dvoboja bio je Velšanin dvostruki strijelac Bale, a tragičar vratar Karius, koji je napravio dvije nevjerojatne pogreške. Liverpool nije imao ni sreće jer je u 30. minuti zbog ozljede ramena nakon nekažnjenog starta Ramosa igru morao napustiti njihov najbolji igrač Salah. Utakmici će se pamtiti i po jednim od najčudnijih i jednim od naljepših golova u povijesti finala - za prvi je zaslužen Karius, a za drugi Bale.

Real je počeo sa istom momčadi koja je lani u finalu razbila Juventus (4-1), ali je utakmicu bolje počeo Liverpool, pa je vratar Real Keylor Navas već na početku utakmice morao dvaput istrčavanjem spašavati svoj gol. U 15. minuti po prvi puta je zaprijetio Real, a udarac Ronalda otišao je pored vrata.

U 23. minuti Kostarikanac Navas brani snažan udarac mladog Arnolda, a u 28. minuti uslijedio je veliki udarac za Liverpool jer je u dvoboju sa Ramosom teže ozlijedio rame najbolji igrač Liverpoola Mohamed Salah. Salah je u suzama napustio travnjak, a u 35. minuti zaplakao je i branič Reala Daniel Carvajal, koji je zbog ozljede pete također morao izaći iz igre - drugu godinu zaredom u finalu Lige prvaka. U sudačkoj nadoknadi pokušao je i Benzema, ali je to bio kraj prvog dijela koji je sjajno započeo, a završio u rastrganoj igri i ozljedama.

Drugo poluvrijeme započelo je pogođenom gredom Isca nakon velike pogreške Lallane, ali Real nije imao sreće. No, zato je imao u 51. minuti kada su Španjolci poveli jednim od najčudnijih golova u povijesti finala. Bio je to poklon vratara Liverpoola Lorisa Kariusa koji je pokušao dodati rukom loptu svom igraču, a Realova "devetka" Karim Benzema bio je lukav, presjekao je dodavanje i ugurao loptu u mrežu. Vodstvo "Kraljevskog kluba" trajalo je svega četiri minute. Za gol je zaslužan Lovren, koji je visoko skočio nakon kornera i spustio loptu do Manea, a Senegalac s dva metra lako pogađa nogom za izjednačenje.

U 60. minuti Karius se barem djelomično iskupljuje za primljeni gol obranivši opasan šut Isca, kojeg je odmah potom zamijenio Bale. Upravo je Velšanin u svom prvom kontaktu s loptom po ulasku u igru u 64. minuti postigao jedan od najljepših golova u povijesti finala. Marcelo je ubacio visoku loptu s lijeve strane, a Bale je iznimno atraktivnim visokim škaricama pogodio pod samu gredu. Utakmica je u drugom poluvremena postala odlična, a u 70. minuti Mane je udarcem s 20tak metara pogodio vratnicu.

U 74. minuti Robertson u posljednji trenutak blokira Ronalda koji je bio u mat-situaciji za gol, a u 84. minuti Bale postiže i drugi gol na utakmici, gol za koji je opet krivac vratar Karius, koji je udarac Velšanina s više od 35 metara propustio u mrežu. U trećoj minuti sudačke nadoknade šansu Reala spriječio je gledatelj koji je upao u teren i spriječio Ronalda u akciji za gol.

Linker
18. travanj 2024 07:37