Screenshot
VELIKO PRIZNANJE

VIDEO: RIJEŠENA NAJVEĆA DILEMA UTAKMICE O KOJOJ PRIČA CIJELI NOGOMETNI SVIJET Strijelac kontroverznog, ključnog gola priznao: 'Igrao sam rukom!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2019. 14:49

"Bilo je malo rukometa...", komentirao je Pep Guardiola situaciju koja je izazvala najviše polemika u velikom okršaju svog Manchester Cityja i Tottenhama na Etihadu, a dan poslije susreta i prolaza Spursa u polufinale Lige prvaka, napokon se oglasio i glavni akter te situacije.

U 73. minuti, kod rezultata 4:2 za City, Trippier je izveo korner, Llorente je pred vratima bio najsnalažljiviji, zahvatio je loptu rukom, pa bedrom i iz blizine ju pospremio u mrežu.

Dugo su suci debatirali treba li gol poništiti, konzultiran je i VAR, ali je Turčin Cakir na kraju odlučio - gol je regularan. No, ostaje pitanje na temelju koje su snimke suci procjenjivali situaciju, i jesu li vidjeli igranje rukom, kojega je bilo.

Dan kasnije, sam Llorente je priznao da je igrao rukom i tako riješio dobar dio rasprava o toj najvećoj kontroverzi. Situacija, podsjetimo, nije mogla biti važnija, jer je upravo zbog tog gola (završilo je 4:3 za City), Tottenham prošao u polufinale.

"Bio sam u šoku, mislio sam da je gotovo, da će ponišiti gol. Istina je, igrao sam tijelom, ali igrao sam i rukom, iako to nije bio jak dodir, povukao sam je na vrijeme. Međutim, Sterlingov poništeni gol u sudačkoj nadoknadi je bio neregularan. Pogledao sam suigrače i kad su ga poništili popadali smo na teren, ma to je bio čisti film", opisao je Španjolac dvije kontroverzne situacije.

Međutim, veći dio javnosti i sudački eksperti slažu se kako je turski sudac ipak donio ispravnu odluku jer nije bilo namjernog igranja rukom, ruka je bila u prirodnom položaju uz tijelo, lopta je udarila u ruku, a ne ruka u loptu, a igrač uz sve to nije mogao izbjeći dodir s loptom.

Spornu situaciju komentirao je i sudački ekspert HTV-a Mario Strahonja.

"Sudac je tu provjeravao nekoliko puta snimku jer se htio uvjeriti u ispravnost svoje odluke. Sudio je briljantno, prepoznao je savršen govor tijela i kada je vidio što se dogodilo svima je mrtvo hladno rekao, ma ne to je gol. Mislim da je ovom utakmicom kupio polufinale ili čak finale", kazao je Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji nakon susreta.

Linker
24. travanj 2024 07:31