SN
DAN ZA PAMĆENJE

VIDEO: SLAVLJE U MAKSIMIRU, U ZAGREB SIGURNO STIŽE EUROPSKI VELIKAN Pogledajte što nam je nakon pobjede rekao Dinamov trener: 'Ovo je pravi Dinamo!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. veljača 2019. 17:36

Juniori zagrebačkog Dinama plasirali su se u osminu finala Lige prvaka zahvaljujući pobjedi protiv moskovskog Lokomotiva nakon boljeg izvođenja 11-eraca u 16-ini finala s ukupnih 6-5 (1-1, 1-0).

Junak pobjede Dinama bio je vratar i kapetan momčadi Dinko Horkaš koji je u raspucavanju s bijele točke obranio udarac Germana Osnova, dok su sva petorica izvođača u zagrebačkoj momčadi bili precizni.

U susretu igranom pred otprilike 1.000 gledatelja na pomoćnom stadionu "Hitrec Kacian" Dinamo je poveo u 13. minuti kada je Leon Šipuš iskoristio veliku pogrešku gostujućeg vratara Botnara koji je ispustio okomito dodavanje Marina te poslao loptu u praznu mrežu.

Dinamo je bio bolji tijekom tri četvrtine susreta, no rijetko je konkretno prijetio vratima Lokomtiva, da bi gosti u posljednjih 20-ak minuta bili bolji sastav. Prvu veliku priliku za poravnanje Lokomotiv je imao u 71. minuti, ali je Dinamov vratar i kapetan Dinko Horkaš obranio 11-erac Titkovu koji je uslijedio nakon dvojbene situacije u kaznenom prostoru kada je glavni sudac sudar Horkaša i Sulejmanova okarakterizirao kao prekršaj Dinamova vratara.

Screenshot

Horkaš se istaknuo i u 80. minuti kada je obranio udarac Fajzulina iz velike blizine, ali u posljendjoj, trećoj minuti nadoknade bio je nemoćan kada je Fajzulin pobjegao pozornosti Radonje i u posljednji trenutak donio izjednačenje.

Ipak, u lutriji izvođenja 11-eraca uspješniji su bili mladi igrači hrvatskog prvaka.

Mogući suparnici Dinama u osmini finala koja će se igrati 12. i 13. ožujka bit će Ajax, Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona, Hoffenheim, Liverpool, Manchester United i Porto, a ždrijeb osmine finala održat će se u petak.

VIDEO: Tomo Ničota

"Čestitam dečkima na fenomenalnoj borbi! Sretni smo što smo u osmini finala, ali ovo danas je bio stvarno dokaz jedne kontrole emocija, ispit zrelosti... Vidjeli ste i samo kao što sam govorio jučer, da su Rusi vrlo tvrdi, vrlo jaki u duelu, dobri u tranzicijama. Mislim da smo to dobro pokrivali, mislim i da smo utakmicu trebali i prije šiješiti, imali smo više od igre, međutim, taj nesretni gol se dogodio, malo su nas ponijele emocije na kraju i odveli su nas na penale. Ali utakmica traje dok sudac ne označi kraj", rekao je Jovičević i otkrio kako je upravo ovakve situacije vježbao na treninzima:

"To je ta kontrola emocija, to je ta njihova zrelost, to je ono što se uvježbava na treninzima, sa igračem manje, kad namjerno sudim neki penal, kad ih namjerno isprovociram do te mjere da bi me najradije poslali u onu stvar, ali to je ono što nam je danas pomoglo! To je taj duh Dinama i nadamo se da će i seniori u četvrtak napraviti ovo isto. Bilo je jako teško, jako dobar protivnik, ali u globalu, misim da smo zaslužili ovaj prolaz", zaključio je Jovičević.

Linker
17. travanj 2024 02:21