screenshot
KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

VIDEO: 'SMIJALI SU NAM SE U LICE, SADA ĆEMO IH ZGAZITI U UZVRATU!' Bijes u Beogradu, pogledajte kakav je penal u finišu dosuđen protiv Zvezde

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. kolovoz 2019. 13:11

Rezultat ekvivalentan hrvatskom ostvario je srpski nogometni prvak u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka. Crvena zvezda će na uzvrat u dansku prijestolnicu protiv Kopenhagena s 1:1, koliko je završilo u utorak navečer na Marakani.

Čak i hodogram te utakmice bio je sličan Dinamovoj protiv Ferencvaroša. Domaćin je bio bolji, imao opasnije prilike, ali to mu nije bilo dovoljno da s kakvom-takvom prednošću ode na drugi čin ove borbe. Pogodak kojeg su danski prvaci postigli u Beogradu je... Reklo bi se, u najmanju ruku kontroverzan.

Pet minuta prije kraja susreta portugalski je arbitar Tiago Martins došao u središte pozornosti. On je naime, prekršajem u korist Kopenhagena označio duel Dušana Jovančića s gostujućim Pepom Bielom i pokazao na bijelu točku. Realizator kaznenog udarca za konačan rezultat bio je Jonas Wind, a tu je drama zapravo tek počela.

Ne samo da je sudac Martins poklonio jedanaesterac gostima, već je nekoliko trenutaka kasnije odbio suditi prekršaj nad domaćim napadačem Benom. Sve je to razjarilo Zvezdine navijače koji su do te 85. minute utakmice slavile pozitivan rezultat u kojeg je crveno-bijele doveo Milan Pavkov, zgoditkom u 44. minuti.

Iako je nakon utakmice svašta izgovoreno od strane domaćina prema sucima, djeluje da je Crvena zvezda sad još motiviranija za to da u uzvratu za sedam dana ostvari pozitivan rezultat koji bi je doveo na korak od drugog uzastopnog prolaska u skupine Lige prvaka. To je nakon utakmice potvrdio i njihov obrambeni igrač Miloš Degenek:

- Ne bih mnogo komentirao suđenje niti to kako je sudac sudio. Znamo kako to funkcionira. Meni je osobno njihov lijevi branič rekao da je prekršaj na jedanaestercu za njih bio odglumljen. Krivo mi je što su nogometaši Kopenhagena uopće slavili i to - smijući se našoj nesreći. Ovo nas jako boli, idemo ih zgaziti u uzvratu. Vidjet ćete, mi ćemo biti ti koji će se zadnji smijati, rekao je Degenek.

Linker
23. travanj 2024 18:02