Reuters/Matthew Childs / Reuters
LIGA PRVAKA

VIDEO: ŠOU KANEA NA CIPRU, POTOP MONACA U KNEŽEVINI, CITY LAKO SA ŠAHTAROM Sevilla bez problema svladala Maribor, Lovren i Pašalić bez pobjednika

Piše: HinaObjavljeno: 27. rujan 2017. 00:59

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka aktualni europski prvak Real Madrid je konačno, tek u sedmom međusobnom susretu u Njemačkoj, pobijedio Borussiju u Dortmundu 3-1.

U trijumfu je asistencijom za treći gol sudjelovao i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

U drugom susretu iz skupine H Tottenham je u Nikoziji protiv APOEL-a slavio s glatkih 3-0 uz "hat-trick" Harrya Kanea.

Nakon dva kola londonska momčad ima dvije pobjede u ovoj "skupini smrti".

U skupini F Napoli je na stadionu San Paolo s lakoćom pobijedio Feyenoord 3-1 upisavši i drugu pobjedu. Golove za lidera talijanskog prvenstva zabili su Mertens, Insigne i Callejon, dok su gosti u drugom dijelu promašili kazneni udarac. Marko Rog je u 73. minuti ušao u igru za momčad iz Napulja.

U drugom susretu Manchester City je teže od očekivanoga slavio protiv Šahtara 2-0. Engleska momčad je tek u 49. minuti probila obranu Ukrajinaca prekrasnim golom de Bruynea, a u 72. minuti je vratar Pjatov je obranio penal Aguerru. U 90. minuti Raheem Sterling je konačno riješio pitanje pobjednika. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna nije nastupio za ukrajinski sastav zbog optužbe za doping.

U skupini E Liverpool je gostovao u Moskvi kod Spartaka i odigrao 1-1. Domaći su poveli sjajnim golom Fernanda u 23. minuti, a osam minuta kasnije izjednačio je Coutinho. I Liverpoolu i Spartaku ovo je drugi remi. Dejan Lovren je odigrao cijelu utakmicu i za Redse, kao i Mario Pašalić za ruskog prvaka.

U drugom dvoboju Sevilla je na Sanchez Pizjuanu lako pobijedila Maribor 3-0, a trostruki strijelac je bio Ben Yedder.

U skupini G Porto je iznenadio Monaco u Monte Carlu s čak 3-0. Vincent Abouabacar (31, 69) je dvaput bio koban za vrata monegaške momčadi, a u 89. minuti je na 3-0 povećao Layun. Monaco je prošlogodišnji polufinalist, a sada nakon dva kola ima samo jedan bod. Danijel Subašić zbog ozljede nije bio na golu domaćina.

Bešiktaš je na svom stadionu svladao Leipzig 2:0.

U srijedu su na rasporedu susreti u skupinama od A do D. Derbi večeri igrat će se u Parizu gdje će u susretu 2. kola B snage odmjeriti PSG i Bayern. U drugom susretu iz te skupine sastaju se Anderlecht i Celtic. U skupini A igrat će Basel - Benfica te CSKA - Manchester United, u skupini C sastaju se Atletico Madrid - Chelsea te Karabag - Roma, dok skupina D donosi dvoboje Sportinga i Barcelone te Juventusa i Olympiacosa.

Linker
20. travanj 2024 11:37