REUTERS
SPEKTAKL LIGE PRVAKA

VIDEO: 'STARA DAMA' BEZ 'OGREBOTINE' Juventus rutinski slavio i u uzvratu: Mandžukiću cijeli susret, Pjaci poluvrijeme

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2017. 11:33

JUVENTUS - PORTO 1:0 (Dybala 42' (11m))

JUVENTUS: Buffon; Dani Alves, Benatia (od 60' Barzagli), Bonucci, Alex Sandro; Khedira, Marchisio; Cuadrado (od 46' Pjaca), Dybala (od 78' Rincon), Mandžukić; Higuain. Trener Max Allegri

PORTO: Casillas; M. Pereira, Felipe, Marcano, Layun; Andre, D. Pereiera, Brahimi (od 67' Jota); Torres (od 70' Otavio); Soares, Silva (od 46. Boly). Trener Espirito Santo Nuno

---------------------------------------------------------------

Nogometaši Juventusa plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u uzvratnom susretu u Torinu slavili protiv Porta s 1-0.

U prvom susretu u Portugalu Juventus je pobijedio s 2-0, a u uzvratu u Torinu za pobjedu je bio dovoljan pogodak Paula Dybale iz kaznenog udarca u 42. minuti. Porto je od 41. minute igrao bez isključenoga Maxija Pereire, a kod Juventusa su zaigrala oba hrvatska reprezentativca - Marijo Mandžukić cijelu utakmicu, a Marko Pjaca od 46. minute.

Juventus je u uzvratu potvrdio prolazak među osam najboljih, a sve nade Porta nestale su u u 41. minuti kada je njihov branič Pereira skrivio kazneni udarac i isključenje.


Mario Mandzukic Header Chance - Juventus vs... by brilche

Juve je krenuo bolje u utakmicu i već u 3. minuti Dybala je promašio iz blizine, a u 23. minuti vratar Casillas je obranio šut Mandžukića. Konačna odluka o ukupnom pobjedniku pala je u 41. minuti kada je Maxi Pereira rukom zaustavio šut Higuaina prema praznom mreži.


RED CARD UCL by Live1Goals

Pereira je dobio crveni karton, a dosuđen je kazneni udarac kojeg je Dybala pretvorio u gol i vodstvo talijanskog prvaka.

Drugo poluvrijeme je počelo šansom Soaresa, čiji je udarac prošao pored lijeve vratnice, kao i udarac Higuaina u 66. minuti. To su bile i jedine šanse u ostatku utakmice jer je Porto bio zadovoljan minimalnim porazom, a Juve minimalnom pobjedom.

Soccer Football - Juventus v FC Porto - UEFA Champions League Round of 16 Second Leg - Juventus Stadium, Turin, Italy - 14/3/17 FC Porto's Diogo Jota in action with Juventus' Marko Pjaca Reuters / Stefano Rellandini Livepic
REUTERS

Posljednja dva putnika u četvrtfinale doznat ćemo u srijedu kada su na rasporedu posljednje dvije uzvrate utakmice osmine finala. Monaco će na svom travnjaku protiv Manchester Cityja loviti dva gola zaostatka nakon što su Englezi dobili prvu utakmicu 5-3, dok će Atletico Madrid na svom travnjaku ugostiti Bayer Leverkusen nakon što je u prvom susretu slavio 4-2.

Ždrijeb parova četvrtfinala je 17. ožujka, prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 11. i 12. travnja, a uzvrati su tjedan dana kasnije.

Soccer Football - Juventus v FC Porto - UEFA Champions League Round of 16 Second Leg - Juventus Stadium, Turin, Italy - 14/3/17 Juventus fans Reuters / Giorgio Perottino Livepic
REUTERS

Linker
23. travanj 2024 19:41