Screenshot
'NOĆ KAD JE CIJELA DRŽAVA PLAKALA'

VIDEO: STIGLE DRAMATIČNE PORUKE 'REALOVOM MESARU' NAKON POTEZA O KOJEM PRIČA CIJELI SVIJET 'Bog će ti suditi, Ramose, namjerno si to napravio!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2018. 12:51

Ne stišava se galama oko poteza Sergia Ramosa u velikom finalu Lige prvaka, u kojem je kapetan Reala, mnogi će reći i namjerno, teško ozlijedio Mohameda Salaha, i usmjerio susret prema pobjedi Reala. Iako je Relovu pobjedu 3:1 ponajviše obilježio Liverpoolov vratar Loris Karius s dvije kardinalne pogreške za dva gola Reala, mnogi smatraju da je utakmicu presudio upravo izlazak iz igre najboljeg strijelca Premiershipa sredinom prvog dijela.

Po prvim informacijama, egipatski napadač je ozlijedio ligamente ramena, nakon što ga je Ramos u MMA stilu oborio napravivši mu polugu na ruci. Ono što zapravo najviše zaprepaštava u toj situaciji je namjera - mogućnost da je kapetana Reala ciljano išao ozlijediti najboljeg protivničkog igrača, u tako važnoj utakmici.

Posebno ljuti su u Egiptu, koji sada strahuje da će njihova reprezentacija na Svjetskom prvenstvu sad biti znatno oslabljena, a za Ramosa imaju poruke koje lede krv u žilama.

Egipatski mediji prozvali su Ramosa 'Realovim mesarom', pa u ponedjeljak ujutro tako dnevnik Al-Masry al-Youm na naslovnici donosi fotografiju Salaha koji se previja u bolovima uz naslov: "Noć u kojoj je cijeli Egipat plakao - mesar Ramos iščašio je Salahovo rame".

Državne novine Al-Ahram pišu kako je nakon vijesti o težini ozljede ipak svima laknulo: "Egipat je odahnuo, osjeća se kolektivni pozitivni šok, olakšanje nakon što je objavljeno da će se Salah oporaviti do početka Svjetskog prvenstva".

Novine Al-Watan Ramosa tvrde da je Ramos namjerno napravio prekršaj za zatvor i da mu je namjera bila samo jedna - odstraniti Salaha iz igre: "Bog će ti suditi Ramose! Namjerno si udario Momoa samo da bi ga izbacio iz utakmice", pišu ove novine u dramatičnom tonu uz dodatak da bi oporavak trebao trajati tri tjedna.

Linker
20. travanj 2024 06:10