REUTERS
SAD ĆE GA ZAPAMTITI

VIDEO: TINEJDŽERSKA SENZACIJA JUNAK VEČERI U RIMU! Pogledajte utakmicu života mladog nogometaša koji je baš u Ligi prvaka stupio na veliku scenu

Roma je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Olimpicu pobijedila Porto s 2:1 a oba gola za domaće zabio je 19-godišnji ofenzivni veznjak Nicolo Zaniolo
Piše: HinaObjavljeno: 13. veljača 2019. 00:07

ROMA - PORTO 2:1 (1-0 Zaniolo 70' , 2-0 Zaniolo 76', 2-1 Adrian 79')

ROMA: Mirante - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini (od 83. Nzonzi), De Rossi, Cristante - Zaniolo (od 87. Santon), Džeko, El Shaarawy (od 90. Kluivert)

PORTO: Casillas - Eder Militao, Felipe, Pepe, Telles - Otavio (od 84. Hernani), Danilo, Herrera - Fernando (od 76. Pereira), Soares, Brahimi (od 68. Adrian Lopez)

RIM. Stadion Olimpico - 51.727 gledatelja; Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska)

Siromašno prvo poluvrijeme vidjeli su gledatelji na rimskom Olimpicu, gdje je samo Edin Džeko bio blizu pogotku u prvih 45 minuta, kad je njegov pokušaj zaustavila vratnica.

No, u nastavku dvoboja napadači su postali efikasniji, a Rominim 'džokerom' pokazao se 19-godišnji napadač Nicolo Zaniolo, koji je iskoristio pažnju koju je obrana Porta poklanjala Edinu Džeki.

U 70. minuti Romin kapetan je na sebe navukao dvojicu igrača i proslijedio loptu Zaniolu, a ovaj je sa 15-ak metara prizemnim šutom pogodio suprotan kut. Iker Casillas se ispružio koliko je mogao, ali nije uspio zaustaviti precizan udarac Zaniola koji je postigao svoj prvijenac u Ligi prvaka.

Samo šest minuta poslije Zaniolo je postigao i svoj drugi pogodak, za koji opet velike zasluge idu na adresu Edina Džeke. Bosansko-hercegovački reprezentativac je s 20-ak metara potegnuo i pogodio vratnicu, kad je Casillas već bio svladan. Lopta se idealno odbila Zaniolu, kojem nije bilo teško poslati je u nebranjenu mrežu.

No, Portugalci su uz malu pomoć sreće u 79. minuti uspjeli postići pogodak koji im otvara dobru startnu poziciju za uzvrat. Soares je u pokušaju udarca idealno poslužio Adriana koji je izbjegao zaleđe i našao se iza Romine obrane te preciznim udarcem svladao Mirantea za konačni 2-1.

Nogometaši Paris Saint-Germaina ostvarili su veliku pobjedu na Old Traffordu, gdje su sa 2:0 (0:0) nadigrali Manchester United u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Linker
23. travanj 2024 13:57