Catherine Ivill/Getty Images
LIGA PRVAKA

VIDEO: TOTTENHAM NAPUNIO MREŽU BORUSSIJE DORTMUND Spursi 'nokautirali' žuto-crne u drugom poluvremenu i odškrinuli vrata četvrtfinala

Nogometaši Tottenhama su u Londonu pobijedili Borussiju Dortmund sa 3-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale.
Piše: HinaObjavljeno: 13. veljača 2019. 23:57

Tottenham je 'razbio' lidera njemačkog prvenstva i bez svog najboljeg igrača Harryja Kanea koji nije nastupio zbog ozljede. Pobjedu Spursima donijeli su Heung-Min Son (47), Jan Vertongen (82) i Fernando Llorente (86).

Tottenham i Borussija su do ove utakmice igrači četiri puta, a svaki sastav je upisao po dvije pobjede. Spursi su prošle sezone dobili obje utakmice protiv Borussije u skupini. U Londonu je bilo 3-1, a u Dortmundu 2-1, no Borussija je bila bolja u 2016. u osmini finala Europske lige. Također, je dobila oba ogleda (2-1, 3-0).

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a oba sastava su imala po jednu lijepu priliku. Moura je u sedmoj minuti pucao pored gola, dok je u 44. minuti zaprijetio Zagadou, ali je Lloris fantastično obranio.

Tottenham je poveo već u drugoj minuti nastavka. Vertonghen je ubacio, Zagadou je bio prekratak, a Son je lakoćom zabio za 1-0. U 59. minuti i Vertonghen se mogao upisati među strijelce, ali je s ruba kaznenog prostora pucao preko gola.

U 82. minuti Belgijanac je ipak pogodio za 2-0. Aurier je sjajno ubacio, a Vertonghen utrčao iz drugog plamna i zabio za 2-0. Veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale Spursi su napravili u 87. minuti kada je Fernando Llorente nakon ubačaja iz kornera zabio za 3-0.

Uzvratne utakmice su 5. ožujka u Madridu i Dortmundu.

TOTTENHAM - BORUSSIA DORTMUND 3-0 (Son 47', Vertonghen 83', Llorente 86')

LONDON. Stadion Wembley - 80.000 gledatelja; Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Špa);

TOTTENHAM: Lloris - Sanchez, Foyth, Alderweireld - Aurier, Sissoko (od 90+1 Wanyama), Winks, Vertonghen - Son (od 90. Lamela), Eriksen, Moura (od 84. Llorente)

BORUSSIA DORTMUND: Burki - Hakimi, Omer Toprak, Diallo, Zagadou (od 77. Schmelzer) - Witsel, Delaney - Sancho (od 88. Guerreiro), Dahoud, Pulišić (od 87. Larsen) - Gotze

Žuti kartoni: Aurier / Delaney

Crveni kartoni: -

Linker
16. travanj 2024 08:19