Ivan Bebek ispred VAR monitora na utakmici juniora u Kranjčevićevoj
 Damir Krajač/Cropix
PRIMJENA KREĆE NA PROLJEĆE

VIDEO: 'VAR JE DOBAR, A POSEBNO ĆE BITI DOBAR U HRVATSKOM NOGOMETU' Pogledajte zašto legenda Dinama jedva čeka novu tehnologiju u Prvoj HNL

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. studeni 2019. 14:49

Je li VAR potreban nogometu ili ne? Ovo pitanje se u Hrvatskoj dosta aktualiziralo nakon utakmice između Dinama i Šahtara u Ligi prvaka. Imao je Dinamo nesreću da je Šahtar došao do pogotka za 3:3 u 8. minuti sudačke nadoknade i to jedanaesterca kojeg je skrivio Theophile prekršajem na Pjatovu koji je u zadnjim trenucima utakmice sa svojeg gola došao pred Dinamov.

Sudac Brych je u prvom trenutku pokazao na bijelu točku dosudivši prekršaj Đire na Taisonu kojeg nije bilo, ali VAR mu je sugerirao da se prekršaj dogodio na vrataru Šahtara. Brych je pokazao na bijelu točku, Tete je bio precizan za 3:3, a nakon utakmice je trener Dinama 'rigao vatru' protiv VAR-a rekavši da je on nepotreban nogometu, a bilo je tu i ružnih riječi.

Gostujući u podcastu Sportskih novosti 'Dinamo u Ligi prvaka' nekadašnji igrač Dinama, a sada trener Milivoj Bračun je iznio svoje mišljenje o VAR-u:

„Moramo se priviknuti na VAR, posebno igrači u obrani moraju shvatiti da sada nije samo jedan sudac koji neke stvari vidi, nego da ima tu još očiju koji vide. Isto kao što nam je VAR pomogao u Ukrajini, gdje smo dobili penal iz ničega, tako nam je VAR sada odmogao. Sve u svemu, i jedno i drugo je pravedna odluka. Ne možemo se tu puno vaditi na VAR, moramo se više privikavati.”

Bračun misli da će VAR pomoći hrvatskom nogometu (primjena kreće na proljeće) i objasnio je zašto:

Cijeli podcast Sportskih novosti 'Dinamo u Ligi prvaka' s Nikolom Morom i Milivojem Bračunom pogledajte ovdje:

Linker
22. travanj 2024 20:41