REUTERS/Tatyana Makeyeva
IZNENAĐENJE NA LUŽNJIKIJU

VIDEO: VLAŠIĆ SRUŠIO PRVAKA EUROPE! Mladi Hrvat maestralnim nastupom i ranim pogotkom šokirao Real, Lopeteguija skupo koštao start bez Luke Modrića

Najveće iznenađenje 2. kola Lige prvaka dogodilo se u Moskvi gdje je CSKA "srušio" europskog prvaka Real Madrid s 1-0, a pobjednički gol zabio je Nikola Vlašić već u 2. minuti. 
Piše: HinaObjavljeno: 02. listopad 2018. 20:43

CSKA - REAL 1:0 (Vlašić 2')

CSKA (4-2-3-1) Akinfejev - Fernandes, Becao, Černov, Nababkin - Bijol, Ahmetov - Vlašić, Dzagojev (od 65. Jefremov), Obliakov (od 90. Kirnats) - Čalov (od 78. Sigurdsson).

TRENER: Viktor Gončarenko.

REAL (4-3-3) Navas - Carvajal (od 43. Odriozola), Varane, Nacho, Reguilon - Kroos, Casemiro (od 58. Modrić), Ceballos - Lucas Vazquez (od 58. Mariano Diaz), Benzema, Asensio.

TRENER: Julen Lopetegui.

CRVENI KARTON: Akinfejev (90 - dva žuta zbog prigovora)

Vlašić je nakon gola i asistencije u 1. kolu Plzenu, ubilježio još jedan gol u Ligi prvaka koji će pamiti cijeli život. Splićanin je u 2. minuti iskoristio petljanje Varanea i preciznim udarcem "probio" Navasa za veliku pobjedu.

Real je napadao cijelo vrijeme, pogodili su dvije vratnice, gredu i imali puno prilika, ali nisu uspjeli zabiti ruskom reprezentativnom golmanu Akinfejevu, koji je isključen u 95. minuti zbog prigovora.

Luka Modrić je susret počeo na klupi, ušao je u 58. minuti, a tri minute prije kraja je i on propustio veliku priliku.

Liga prvaka rezultati:

HOFFENHEIM - MAN. CITY 1:2 (Belfodil 1' / Aguero 8', David Silva 87')

JUVENTUS - YOUNG BOYS 3:0 (Dybala 5', 33', 69')

AEK - BENFICA 2:3 (Klonaridis 53', 63' / Seferović 6', Grimaldo 15', Semedo 74')

BAYERN - AJAX 1:1 (Hummels 4' / Mazraoui 22')

LYON - ŠAHTAR 2:2 (Dembele 70' Dubois 72' / Junior Moraes 45', 55')

MAN. UNITED - VALENCIA 0:0

ROMA - VIKTORIA 5:0 (Džeko 3', 40' 90'+2', Under 64', Kluivert 73')

CSKA MOSKVA - REAL MADRID 1:0 (Vlašić 2')

CSKA MOSKVA - REAL MADRID 1:0 (Vlašić 2')

CSKA MOSKVA: Akinfejev - Nababkin, Černov, Becao, Fernandes - Ahmetov, Bijol - Vlašić, Obljakov, Dzagojev - Čalov

REAL MADRID: Navas - Reguilón, Nacho, Varane, Carvajal - Kroos, Casemiro, Ceballos - Asensio, Benzema, Lucas Vazquez

---------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+6' - Crveni karton za Akinfejeva! Ruski vratar je zbog prigovora dobio drugi žuti karton i sudac ga je poslao u svlačionicu!

90'+5' - Kakva šansa za Madriđane! Varane je pucao glavom, ali i ta lopta odlazi kraj vratnice u samoj završnici utakmice!

90'+3' - Opet je Mariano najviši u skoku, ali i ovaj je put bio neprecizan.

90' - Još jedna velika šansa za Real! Mariano je bio najviši u skoku i tukao glavom, no i on pogađa samo vratnicu! Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

87' - Prilika za Real! Modrić je pokušao glavom, bio je jako blizu pogotku, no lopta je otišla kraj vratnice!

78' - Još jedna zamjena u momčadi CSKA. Izlazi Čalov, a mijenja ga Arnor Sigurdsson.

77' - Uzvraćaju odmah i Moskovljani! Pucao je Bijol s ruba šesnaesterca, ali Navas i taj udarac brani.

74' - Sjajna šansa za Real! Kroos je snažno opalio po golu, ali samo pored vratnice.

71' - Kakva prilika za CSKA! Jefremov je bio u izglednoj situaciji i uputio je udarac prema golu, ali obrana Reala uspijeva blokirati taj pokušaj.

68' - Prilika za Real. Mariano je glavom prebacio loptu do Asensija koji s lijeve strane opet promašuje cijela vrata.

65' - Mijenja napokon i trener Moskovljana Gončarenko. Izašao je Dzagojev, a mijenja ga Jefremov.

58' - Dvostruka zamjena u momčadi Reala! Izašao je Casemiro, a ušao naš Luka Modrić. Lopetegui je iz igre izvadio Lucasa Vazqueza koji je susret započeo umjesto Luke, a u igru je ušao Mariano Diaz.

54' - Prilika za CSKA! Bijol je pucao glavom, no udarac odlazi pored vratnice.

49' - Prilika za Real! Asensio je sjajno opalio s dvadesetak metara, a kapetan Moskovljana Akinfejev jedva obranio taj udarac.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na stadionu Lužnjiki. Nema promjena u sastavima, ali Luka Modrić je poslan na zagrijavanje.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Nogometaši CSKA Moskve poveli su već na samome početku utakmice pogotkom Nikole Vlašića u 2. minuti. Madriđane je taj pogodak prilično uzdrmao, no već su sredinom poluvremena pohvatali konce igre i uspjeli nekoliko puta zaprijetiti domaćinima, ali promjene rezultata nije bilo.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Prva zamjena u momčadi Real Madrida. Lopetegui je iz igre izvadio Carvajala, a zamijenit će ga 22-godišnji branič Álvaro Odriozola.

40' - Kakva prilika za Madriđane! Benzema je lijepo tukao glavom po golu i pogodio gredu!

39' - Fantastično proigravanje Tonija Kroosa! Nijemac se silno trudi ispraviti pogrešku kod Vlašićevoga gola, sada je poslao sjajnu 'loptu s očima', Carvajal je primio dodavanje u šesnaestercu, pucao po golu, a Akinfejev odlično obranio.

35' - Još jedna prilika za Real. Nakon jedne gužve u šesnaestercu Nacho je uputio udarac prema golu, ali i ta je lopta otišla preko grede.

28' - Sjajna prilika za Real! Casemiro je pucao s dvadesetak, a lopta se od stative odbila u gol-aut!

22' - Dani Carvajal je pucao po golu, no lopta je otišla visoko iznad grede.

17' - Sjajan potez Nikole Vlašića! Pobjegao je Carvajalu i ostavio ga barem pola metra iza sebe, a braniču Reala nije preostalo ništa drugo osim da ga sruši s leđa. Iz tog slobodnjaka Čalov je pucao po golu, ali Navas je taj udarac obranio.

14' - Sjajna prilika za CSKA! Opet je Vlašić u glavnoj ulozi, izvrsno je uposlio Čalova koji puca po golu, no njegov udarac blokira Nacho.

9' - Prilika za Real. Ceballos uputio udarac glavom, ali je bio neprecizan.

5' - Toni Kroos je uputio odličan pas s ruba šesnaesterca, ali je branič CSKA reagirao u zadnji tren i presjekao tu loptu.

2' - GOOOL! Kroos je katastrofalno pogriješio, a Vlašić je iskoristio tu pogrešku i pokraj Varanea fenomenalno pogodio donji desni kut Realova gola! Fantastičan pogodak mladog Vatrenog!

1' - Počela je utakmica u Moskvi.

---------------------------------------------

20.55: Momčadi su istrčale na travnjak stadiona Lužnjiki. Sudac je Rumunj Ovidiu Hațegan. Sve je spremno za početak!

20.00: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Reala Julen Lopetegui odlučio je odmoriti nekolicinu standardnih igrača Reala poput Ramosa, Balea, Marcela i Isca, ali uoči utakmice napravio je još jednu promjenu - na klupu će se privremeno preseliti i naš Luka Modrić. Ugledna Marca piše da Lopetegui želi odmoriti najboljeg igrača svijeta, a i krenut će s ofenzivnijom formacijom pa će u vrhu napada započeti Lucas Vazquez. U obrani će od prve minute zaigrati Reguilón umjesto očekivanog Jesúsa Valleja.

U momčadi CSKA Moskve nema prevelikih iznenađenja, naš mladi Vatreni Nikola Vlašić predvodit će vezni red od prve minute.

Linker
20. travanj 2024 04:49