Manchester City
 REUTERS/Andrew Yates / REUTERS
LJEPOTICA LIGE PRVAKA

VIDEO: ZABIO SVOJOJ BIVŠOJ MOMČADI GOLČINU VEČERI U LIGI PRVAKA, PA SE SJETIO STARIH DANA 'Bilo mi ih je malo žao...'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. veljača 2019. 09:30

Manchester City bio je ogromni favorit, a sam početak susreta u Gelsenkirchenu sugerirao je da će Građani to i opravdati u ogledu s Rudarima koji su bliže dnu nego vrhu bundesligaške ljestvice. No, u uzbudljivoj utakmici Schalke je priredio teške trenutke engleskom prvaku i malo mu je nedostajalo da zadrži niz domaće neporaženosti u europskim nastupima koji je trajao od veljače 2016. godine.

Ipak nisu izdržali do kraja, izgubili su s 2:3 unatoč brojčanoj prednosti nakon isključenja Otamendija.

- Jako smo razočarani rezultatom, zaslužili smo više. Kao rijetko kad ove sezone imali smo malo sreće na našoj strani, ali bili smo nedorečeni u kontrama. Moramo biti mudriji, neka naša pogrešna dodavanja su bila strašna, neprisiljene pogreške. To si ne smijemo dozvoljavati – izjavio je Schalkeov 33-godišnji trener Domenico Tedesco.

Pep Guardiola želio je sve riješiti već u Njemačkoj. Postavio je izrazito ofenzivnu momčad, s defenzivnim veznim Fernandinhom na poziciji stopera, a već u 18. minuti za vodstvo je pogodio Agüero na asistenciju Davida Silve nakon velike pogreške domaće obrane. Argentinski napadač zabija već pet godina zaredom u osmini finala Lige prvaka...

Nakon tog pogotka zaigrali su gosti s Otoka malo opuštenije, a Schalke je iz dvije situacije u suparničkom šesnaestercu došao do dva kaznena udarca koje je sigurno realizirao Nabil Bentaleb, bivši član Tottenhama. Alžirac ne griješi iz penala, zabio je svih 14 u klupskoj karijeri. Prvi jedanaesterac skrivio je Otamendi zbog igranja rukom, a kod drugog je Fernandinho napravio prekršaj, te će obojica zbog kartona propustiti uzvrat na Etihadu.

Činilo se da je za Građane sve izgubljeno kad je Otamendi u 68. minuti dobio drugi žuti karton, ali Guardiolu su spasili Sane i Sterling, koji su u posljednjih pet minuta postigli pogotke za veliki preokret i pobjedu koja je dovela City na prag prolaska u četvrtfinale. Sane je sjajno pogodio iz slobodnog udarca, dok je Sterling poentirao nakon duge lopte vratara Edersona na isteku 90. minute.

- Ovo nam puno znači. Bilo mi je malo žao Schalkea, jer je atmosfera kao i uvijek bila izvanredna. Bili su dobar suparnik, otežali su nam posao, ali smo na kraju zabili tri gola u gostima i to je najvažnije. Mogli ste vidjeti da kod nas postoji velika želja, nikad se ne predajemo, borimo se do kraja – rekao je Cityjev joker Leroy Sane, bivši član Schalkea.

- Počeli smo jako dobro, ali smo prelako gubili neke lopte što je nedopustivo na ovoj razini. No, u nastavku smo zaigrali s nevjerojatnim karakterom. Utakmica je bila dobra, a na kraju je Leroy pokazao kvalitetu. Veliki igrači dobivaju ovakve utakmice – konstatirao je Guardiola.

Linker
25. travanj 2024 11:21