Screenshot
ENFANT TERRIBLE

VIDEO: ZAPRIMIO DALIĆEV POZIV, PA UBRZO ZBOG DIVLJAČKOG NASRTAJA IZAZVAO ZGRAŽANJE U LIGI PRVAKA Evo kako je Livaja objasnio zašto se dogodio sukob

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 29. kolovoz 2018. 14:17

Marko Livaja bio je antijunak prolaza AEK-a u skupine Lige prvaka. Atenski klub je uz dosta poteškoća sačuvao prednost 2:1 koju je stekao u Mađarskoj kod Vidija MOL-a i nakon 90 minuta na semaforu u Grčkoj stajalo je 1:1.

Livaja je igrao do 84. minute kada je zbog crvenog kartona Heldera Lopesa iz taktičkih razloga morao napustiti igru. No, nakon utakmice došlo je do naguravanja igrača dva kluba na sredini terena, a pritom je hrvatski igrač nogom udario Danka Lazovića i sudac mu je pokazao crveni karton i sada ga čeka vjerojatno oštra kazna.

- Slavili smo na centru, a onda je Lazović uhvatio mog suigrača za vrat i pitao sam ga što to radi i došlo je do sukoba. Sretan sam što smo ušli u Ligu prvaka - pojasnio je Livaja incident.

Izbornik Zlatko Dalić nedavno je objavio popis od 25 igrača na koje računa za sljedeće dvije utakmice, prijateljsku protiv Portugala 6. rujna, te prvo kolo Lige nacija protiv Španjolske u Elcheu 11. rujna, a na popisu se našlo i ime Marka Livaje.

SNIMKU SUKOBA POGLEDAJTE OVDJE

U 48. minuti činilo se da će to biti tek odrađivanje posla za domaćina jer AEK je poveo nakon što je Petros Mantalos sigurno realizirao najstrožu kaznu. Prethodno je Fiola srušio Lopesa i sudac Marciniak nije imao izbora nego pokazati na bijelu točku.

Devet minuta kasnije Nego je nakon asistencije Lazovića izjednačio rezultat. Stvari su se za Grke potpuno zakomplicirale kada je Lopes u 81. minuti morao na prijevremeno tuširanje jer je zaradio crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

No, Videoton, kako se do nedavno službeno zvao mađarski klub, nije iskoristio igrača više i slavlje na tribinama moglo je početi...

Linker
25. travanj 2024 16:48