REUTERS/Albert Gea
UZBUĐENJA U LIGI PRVAKA

VIDEO/FOTO: ZAHUKTALA BARCELONA POMELA HRVATSKU KOLONIJU Pogledajte sjajnu asistenciju Ivana Rakitića kojom je okrunjena velika dominacija Barçe!

Inter je u sklopu 3. kola grupe B Lige prvaka stigao na Camp Nou i loše se proveo protiv goropadne Barcelone bez ozlijeđene zvijezde Lea Messija. Katalonci su nadigrali i s 2:0 porazili hrvatsku koloniju kojoj je nedostajao Šime Vrsaljko te s maksimalnim učinkom u tri utakmice ove skupine praktički osigurali prolaz u drugi krug.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. listopad 2018. 16:15

BARCELONA - INTER 2:0 (Rafinha 32', Jordi Alba 83')

BARCELONA: Ter Stegen - Alba, Lenglet, Pique, Roberto - Arthur, Busquets, Rakitić - Coutinho, Suarez, Rafinha

INTER: Handanovič - Asamoah, Škriniar, Miranda, D'Ambrosio - Brozović, Vecino - Perišić, Valero, Candreva - Icardi

U jednom od derbija večeri nogometne Lige prvaka Barcelona je na stadionu Camp Nou bez Lionela Messija pobijedila Inter sa 2-0 upisavši treću pobjedu u skupini.

Barca je nastupila bez svog najboljeg igrača koji je u zadnjem ligaškom susretu slomio ruku i pauzirat će najmanje tri tjedna. No i bez argentinskog majstora Barca je bila bolja i posve zasluženo je upisala pobjedu golovima Rafinhe (32) i Jordija Albe (84).

Inter je prije osam godina eliminirao Barcelonu u polufinalu Lige prvaka osvojivši potom preko Bayerna svoj treći i za sada posljednji europski naslov. Međutim, Barca je dobila sve četiri međusobne utakmice na Camp Nou uz razliku pogodaka 8-0.

Inter je bolje krenuo u susret i gosti su prvi zaprijetili u 16. minuti preko Icardija koji nije najbolje reagirao na odličnu Perišićevu loptu. Dvije minute kasnije vidjeli smo opasnost i na drugoj strani, Clement Lenglet je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, no Handanovič je obranio.

U 32. minuti Barca je stigla do prednosti golom Rafinhe na asistenciju Luisa Suareza. Zanimljivo, pogodak je postigao igrač koji je u sastavu zamijenio Messija. Barca je u 71. minuti bila korak do drugog gola, no Coutinhov udarac je završio u okviru gola. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je David Alba u 84. minuti na asistenciju našeg Ivana Rakitića.

Bila je to utakmica u kojoj su nastupila tri hrvatska nogometaša - Ivan Rakitić je odigrao svih 90 minuta za Barcu, baš kao i Marcelo Brozović za Inter. Ivan Perišić je igrao do 77. minute, dok Šime Vrsaljko nije ulazio u igru.

Barcelona je ovom utakmicom produžila niz bez domaćeg poraza u zadnjih 28 utakmica u LP ostvarivši pritom 26 pobjeda i dva remija. Na ljestvici vodi Barca s maksimralnih devet bodova, Inter ima šest bodova, dok su PSV i Tottenham osvojili prvi bod.

Ostale utakmice:

Club Brugge - Monaco 1:1 (Wesley 39' / Sylla 32')

PSV - Tottenham 2:2 (Lozano 30', De Jong 87' / Lucas 39', Kane 55')

BARCELONA - INTER 2:0 (Rafinha 32', Jordi Alba 83')

Dortmund - Atletico 4:0 (Witsel 38', Guerreiro 73', 89', Sancho 83')

Galatasaray - Schalke 0:0

Liverpool - Crvena zvezda 4:0 (Firmino 20', Salah 45', 50' p., Mane 80')

Lokomotiv - Porto 1:3 (Mirančuk 38' / Marega 26', Herrera 35', Corona 47')

PSG - Napoli 2:2 (Rui 61' ag., Di Maria 90'+3' / Insigne 29', Mertens 77')

BARCELONA - INTER 2:0 (Rafinha 32', Jordi Alba 83')

BARCELONA: Ter Stegen - Alba, Lenglet, Pique, Roberto - Arthur, Busquets, Rakitić - Coutinho, Suarez, Rafinha

INTER: Handanovič - Asamoah, Škriniar, Miranda, D'Ambrosio - Brozović, Vecino - Perišić, Valero, Candreva - Icardi

----------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Kakva upropaštena prilika za Inter. Lautaro je povukao jednu akciju, imao je rješenja i na lijevoj i na desnoj strani, no odlučio se na udarac iako je imao dobro postavljenog Piquea ispred sebe. Ter Stegen je lakoćom obranio taj udarac, a igrači Intera u nevjerici su ispratili Lautarov sebični pokušaj.

83' - GOOOL! Rakitić je poslao milimetarski precizno dodavanje do Jordija Albe, a branič Barcelone bježi obrani Intera i sjajno pogađa suprotni kut Interovih vrata.

82' - Sjajan Rakitićev udarac! Lijepo je gađao s vrha šesnaesterca, ali njegov udarac lijevom nogom odlazi pokraj vratnice.

- I JOŠ JEDAN POGODAK POSTIGLI SU IGRAČI LIVERPOOLA, REZULTAT JE SADA 4:0.

77' - Još jedna zamjena u momčadi Barcelone. Izašao je Arthur, a ušao Arturo Vidal na oduševljenje domaće publike.

73' - Žuti karton dobio je Marcelo Brozović zbog prekršaja na Coutinhu.

72' - Prva zamjena kod Barcelone. Valverde iz igre vadi strijelca jedinoga pogotka Rafinhu, a zamijenit će ga Semedo.

70' - Kakva je sad ovo bila šansa za Barcelonu! Suarez je povukao kontru i pronašao Coutinha, Brazilac mu je zatim prebacio loptu na drugu vratnicu i Suarez je pucao glavom, a taj udarac Handanovič brani. Odbijenu loptu Rakitić dodaje Coutinhu koji puca po golu i pogađa gredu! Sjajna akcija Barcelone!

66' - Prilika za Barcu. Luis Suarez je izveo slobodan udarac s vrha šesnaesterca, a Marcelo Brozović je iza živoga zida legao na travnjak i time spasio novi pogodak za Barcelonu!

63' - I drugu zamjenu radi Luciano Spalletti. Iz igre je izvadio Borju Valera, a priliku dobiva Argentinac Lautaro.

61' - Što je sada promašio Lenglet! Ostao je potpuno sam pred Handanovičem, a slovenski se vratar još jednom istaknuo fantastičnom obranom! Čisti zicer je sada skinuo Handanovič!

58' - Velika šansa za Barcu! Suarez je ispremiješao obranu Intera i sjajno pucao po golu, no fenomenalni Handanovič brani i taj pokušaj!

52' - Još jedna prilika za Inter! Politano je opet u glavnoj ulozi, uputio je snažan udarac s vrha šesnaesterca, no lopta je otišla iznad grede.

- LIVERPOOL VODI 3:0, POGODAK JE IZ JEDANAESTERCA POSTIGAO SALAH.

50' - Sjajna prilika za Inter! Politano je pucao s desne strane, a Ter Stegen je u posljednji trenutak izbacio loptu u korner ispred natrčaloga Perišića!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Barceloni. U momčadi Intera jedna je promjena - u igru je ušao Matteo Politano, a izašao Candreva. Kod Barcelone nema promjena.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Fantastična utakmica igra se u Barceloni! Redaju se prilike na obje strane, gledali smo izvrsnu igru i jedne i druge momčadi u prvome dijelu. Igrači Barcelone iskoristili su jednu nepažnju nogometaša Intera kada je Rafinha povukao kontru i, uz pomoć Luisa Suareza, pogodio za vodstvo domaćih na Nou Campu.

- LIVERPOOL JE POVEĆAO VODSTVO PROTIV CRVENE ZVEZDE NA 2:0. POGODAK JE U 45. MINUTI POSTIGAO MOHAMED SALAH.

45'+1' - Prilika za Barcu! Škriniar je srušio Suareza na samome rubu šesnaesterca. Coutinho je izveo taj slobodnjak i pogodio Mirandu u živome zidu, a lopta je prevarila Handanoviča i zamalo završila u golu, no srećom po Talijane, prošla je vrlo blizu vratnice.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Perišić je bio u slalomu, impresivno je prošao Sergija Busquetsa i poslao povratnu loptu u šesnaesterac, no ondje nije bilo nikoga tko bi iskoristio sjajnu solo-akciju hrvatskoga reprezentativca.

38' - Sjajna prilika za Inter! Vecino je opalio jednu 'bombu' s dvadesetak metara, ali lopta leti iznad gola!

32' - GOOOL! Rafinha je potegao kontru sa svoje polovice, izvrsno uposlio Suareza na desnoj strani, a Urugvajac mu odmah dodaje u peterac i Rafinha zabija za 1:0!

28' - Sjajna šansa za Barcu! Lijepu malonogometnu akciju izveli su nogometaši Barcelone, ali Rafinhin završni udarac još je jednom obranio Handanovič.

- LIVERPOOL VODI PROTIV CRVENE ZVEZDE, POGODAK JE U 20. MINUTI ZABIO FIRMINO.

21' - Redaju se prilike na Nou Campu! Rafinha je pucao po golu s vrha šesnaesterca, ali udarac je bio preslab i Handanovič to bez poteškoća hvata.

18' - Sjajna utakmica na Nou Campu! Sada je Barcelona zamalo postigla pogodak! Nakon jednoga kornera Lenglet je bio najviši u skoku, a njegov udarac glavom s gol-linije čisti Handanovič!

16' - Kakva šansa za Inter! Perišić je lijepo ubacio s lijeve strane, Icardi je natrčao na tu loptu, no njegov je udarac bio neprecizan i Barca se još jednom izvukla.

13' - Sjajna prilika za Barcelonu! Coutinho je opalio s vrha šesnaesterca, no lopta je išla visoko iznad grede.

8' - Prilika za Inter! Icardi je bio u izglednoj situaciji, pucao je po golu, no obrana Barce uspjela je izbaciti loptu u korner.

4' - Na tribinama je kamera uhvatila kadar s Leom Messijem kako sa slomljenom rukom promatra ovaj derbi.

3' - Prilika za Inter! Ter Stegen je loše ispucao loptu, Perišić ju je presjekao i odmah uputio udarac po golu, no srećom po vratara Barcelone udarac je otišao pored vrata.

1' - Počela je utakmica u Barceloni! Igrači Intera krenuli su prvi s centra.

----------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na travnjak. Glavni sudac je Rumunj Ovidiu Hațegan. Sve je spremno za spektakl!

20.30: Legendarni stadion Camp Nou već je gotovo popunjen i očekuje se fantastična atmosfera večeras u Barceloni.

19.45: Objavljeni su službeni sastavi. U momčadi Barcelone jedna je izmjena u odnosu na očekivani sastav, Valverde je odlučio dati priliku Rafinhi, iako je u najavama Dembele kotirao kao starter. Kod Intera hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko neće zaigrati u početnom sastavu, kao ni De Vrij, a umjesto njih od prve minute zaigrat će D'Ambrosio i Miranda. Posjetimo, u subotu je Lionel Messi slomio ruku te se očekuje da će izbivati s terena dva do tri tjedna.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 11:54