Ronald Gorsic / CROPIX
KALKULACIJE

VJEROVALI ILI NE, DINAMO JE MOŽDA VEĆ SAD OSIGURAO EUROPSKO PROLJEĆE! Nerealan scenarij naglo je postao realan: Čudesan rasplet o kojem bi se pričalo

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. listopad 2019. 13:01

Kalkulacija uvijek ima puno, teško je predviđati što će se dalje zbivati u skupini. Ali u teoriji. Dinamo može biti treći u skupini i osigurati europsko proljeće s ova tri boda koja ima na kontu!

Uopće to nije nemoguće!

Manchester City bi svojom kvalitetom koja odskače od ostalih trebao dobiti sve utakmice do kraja. Šahtar je dobio Atalantu u gostima, bolji je. Trebao bi dobiti i kod kuće. Neka Ukrajinci oba puta i pobijede Dinamo, Modrima ostaje i ona posljednja utakmica s Atalantom u Milanu.

Mogu je izgubiti, ali u Maksimiru su dobili Talijane s 4:0, a u slučaju istog broja bodova gleda se međusobni ogled. Dakle, i poraz od 0:3 u Milanu Modre bi odveo u europsko proljeće u Europskoj ligi!

Kad se radi o drugom mjestu i borbi za europsko proljeće u Ligi prvaka, onda je sasvim jasno da Dinamo tu priču mora riješiti u sljedeće dvije utakmice sa Šahtarom. Proljeće u Ligi prvaka hvata se u Harkivu i Maksimiru.

Gotovo smo sigurni da će ukupno bolji iz ta dva ogleda nastaviti natjecanje u najprestižnijem klupskom natjecanju na Globusu.

Linker
21. travanj 2024 18:53