Action Images via Reuters/Lee Smith
MOĆNI JUVE, ZABRINJAVAJUĆI UNITED

ZA SVE POSTOJI PRVI PUT U Torinu slave povijesni start sezone, a u Manchesteru tuguju zbog crnog rekorda Josea Mourinha

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 03. listopad 2018. 10:52

Juventus je bez većih problema svladao Young Boyse 3:0. Bila je to večer Paula Dybale, koji je postigao hat-trick, a iskreno, mogao je zabiti i još pokoji. Uistinu mu je sve polazilo kako je zamislio, bila je to jedna od onih utakmica u kojoj je Argentinac pokazao sav raskoš svog talenta. Isto tako pridružio se odabranom društvu, naime postao je četvrti Argentinac, koji je zabio hat-trick u LP, a prije njega su u tome uspjeli Messi, Aguero i Claudio Lopez.

Bianconeri su u ovom susretu bili lišeni usluga Cristiana Ronalda, koji je morao odraditi kaznu zbog nezasluženog crvenog kartona kojeg je dobio protiv Valencije. Međutim, njegov izostanak se protiv autsajdera ove skupine nije osjetio.

Juve je poveo već u 5. minuti kada je Bonucci poslao teledirigiranu loptu prema Dybali, koji je fenomenalno iz voleja pogodio donji lijevi kut.

U 33. minuti domaćin je povisio vodstvo, Matuidi je snažo opalio s ruba kaznenog prostora, no Ballamoos je loptu odbio samo do Dybale, koji nije imao težak zadatak.

U nastavku Juve je nastavio u istom ritmu, sustavno je pritiskao Švicarce, koji su jednostavno nekoliko stepenica ispod prvaka Italije i to se dalo uočiti u svakom segmentu nogometne igre.

U 69. minuti Dybala je na asistenciju Cuardada postavio konačan rezultat, a u smiraj susreta Young Boysi su ostali i bez igrača, a na prijevremeno tuširanje morao je Camara.

Mario Mandžukić je krenuo od prve minute, a iz igre je izašao u 78. minuti kad ga je zamijenio mladi Kean.

Inače, ovo je, računajući sva natjecanja, bila deveta uzastopna pobjeda, nikad Juve u povijesti nije imao takav start u sezonu stoga Allegri nakon utakmice nije mogao sakriti zadovoljstvo, ali ipak je pozvao na oprez.

- Naravno da mi je drago zbog ove pobjede, držali smo incijativu cijelu utakmicu, ali Juve još uvijek nije u optimalnoj formi, to se vidi u određenim situacijama. Dybala? Uvijek sam govorio da je strašan igrač, imao je briljantnu večer, sretan sam zbog njega - kazao je trener Bianconera.

Nastavili su se teški dani za Manchester United, koji je na Old Traffordu s Valencijom remizirao bez pogodaka. Dakle, bila je ovo četvrta uzastopna utakmica bez pobjede za crvene vragove, ali i četvrta zaredom utakmica na domaćem terenu da nisu pobijedili. Nikada se ranije to nije dogodilo Jose Mourinhu, ali eto za sve ima prvi put...

Opet je nedostajalo ideje u ofenzivnom dijelu. Najviše su Englezi prijetili iz prekida, vrijedi spomenuti pokušaj Pogbe iz slobodnjaka, ali Neto je bio na razini zadatka.

U smiraj susreta Rashford je pogodio prečku, blizu pogotka je bio i Fellaini, ali sreća se ni ovaj put nije Unitedu nasmiješila.

- Mogli smo pobijediti, a ne vidim način da smo mogli izgubiti, prvenstveno zbog načina koji smo igrali. Međutim, nismo zabili, pogodili smo okvir vrata. Moramo podići razinu igre, ali nije bilo lako protiv Valencije koja se pokazala kao tvrd orah - rekao je Mourinho nakon utakmice.

Liga prvaka rezultati:

HOFFENHEIM - MAN. CITY 1:2 (Belfodil 1' / Aguero 8', David Silva 87')

JUVENTUS - YOUNG BOYS 3:0 (Dybala 5', 33', 69')

AEK - BENFICA 2:3 (Klonaridis 53', 63' / Seferović 6', Grimaldo 15', Semedo 74')

BAYERN - AJAX 1:1 (Hummels 4' / Mazraoui 22')

LYON - ŠAHTAR 2:2 (Dembele 70' Dubois 72' / Junior Moraes 45', 55')

MAN. UNITED - VALENCIA 0:0

ROMA - VIKTORIA 5:0 (Džeko 3', 40' 90'+2', Under 64', Kluivert 73')

CSKA MOSKVA - REAL MADRID 1:0 (Vlašić 2')

Linker
25. travanj 2024 08:27