Marko Livaja
 Naomi Baker/Getty Images / Getty Images
UZAVRELE STRASTI

ZA VATRENE NE BI BILO LOŠE IMATI IGRAČA KOJI SE NIČEGA I NIKOGA NE BOJI Novi incident ne bi trebao utjecati na njegovu ulogu u reprezentaciji

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. kolovoz 2018. 16:48

Zlatko Dalić pozvao je Marka Livaju među Vatrene, sa zanimanjem čekamo njegove prve minute u najboljoj državnoj postavi, jer riječ je o igraču koji bi baš u takvom okruženju mogao dokazati sav talent. S AEK-om je izborio Ligu prvaka i prvi put imat će šansu demonstrirati vrijednost na najvećim pozornicama, reprezentativnoj i klupskoj.

Nažalost, Livaja od utorka navečer nije na naslovnicama medija zbog gola ili asistencije, nego crvenog kartona dobivenog na račun “kratkog fitilja“. Takva je njegova ćud, i koliko god tvrdio da se smirio, a sigurno u velikoj mjeri i jest, dogodila se nova eksplozija, noga u prsa Srbina Danka Lazovića nakon utakmice.

Screenshot

Za Livaju nije najgore što su se opet mediji raspisali o njegovu karakteru, pojedini prebrajali grijehe iz prošlosti, nego što ga čeka kazna UEFA-e koja će suspendirati iz dijela Lige prvaka. Kako se radilo o incidentu izvan igre, o kategoriji “nesportsko ponašanje“, moguće da na ledu bude tri utakmice. A toliko je čekao Ligu prvaka

SNIMKU SUKOBA POGLEDAJTE OVDJE

Šteta je što je Livaja, koji je zaista vrlo dobar igrač, s vremena na vrijeme sam sebi najveći neprijatelj. Koliko god bio iziritiran ponašanjem suparnika ne bi smio tako neobuzdano reagirati. U izjavi nakon utakmice je kazao:

Nije odolio

- Slavili smo na centru, Lazović je uhvatio mojeg suigrača za vrat, pitao sam ga što to radi i došlo je do sukoba.

Držali su ga kolege, ali nije odolio. Onima koji ga zovu zločestim dečkom hrvatskog nogometa ili Balotellijem 2, dao je ponovno štofa. No, to s njegovim ulogom u reprezentaciji ne bi trebalo imati nikakve veze. Nije nimalo loše u nacionalnoj vrsti imati igrača koji se nikoga i ničega ne boji, pogotovo nakon odlaska Marija Mandžukića.

Na Zlatku Daliću i Livaji je da to na najbolji način kanaliziraju, da rezultat bude igrački progres, a ne kazne. Ne sumnjamo da mu je krivo. Iz Španjolske je otišao nakon crvenog kartona zbog kojeg je dobio četiri utakmice neigranja. Tada je odgurnuo suca i sezona je za njega bila završena. Nosio je dres Las Palmasa.

AEK ga je ovog ljeta otkupio, dao je sjajan obol osvajanju grčkog prvenstva, u mnogim anketama našao se u najboljoj momčadi sezone.

Linker
20. travanj 2024 16:56