Taison u dvoboju s Theophileom u Maksimiru
 Foto: Goran Mehkek / CROPIX
TRENUTAK ZA ZABORAV

ZAMRAČENJE JEDNOG OD NAJVEĆIH PROFESIONALACA U DINAMOVOJ SVLAČIONICI Što se dogodilo u toj 95. minuti? Od junaka do tragičara u djeliću sekunde

DINAMOV FRANCUZ Bio bi jedan od junaka Modrih da mu se u sudačkoj nadoknadi nije dogodila glupost
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. studeni 2019. 22:05

Razmišljali smo hoćemo li ga nagraditi s 8 ili 8,5, već počeli nizati komplimente na računa Kevina Theophile-Catherinea. Više od 90 minuta igrao je gotovo savršenu utakmicu. Ne samo u obrani, nego i prema naprijed, asistirao je za Petkovićev pogodak, sudjelovao i u gradnji akcije za drugi gol.

Za to vrijeme u obrani je bio neprelazan... Uza sve što je dosad odigrao u Dinamovu dresu bila je ovo njegova najbolja utakmica. A onda je došla sudačka nadoknada, zadnji trenuci utakmice i taj neobjašnjiv potez. Udarac laktom u vratara Pjatova koji je odmah legao na zemlju. Većina ljudi to nije vidjela, no zato postoji VAR. Njemu ovakve stvari ne mogu promaknuti.

Nenamjerna ozljeda

Kevin Theophile-Catherine, vjerujemo, ni sam ne bi mogao objasniti zašto je to napravio i što se dogodilo u toj 95. minuti. Zašto je tako silovito udario suparničkog vratara u svom šesnaestercu? Niti je lopta išla prema njemu, a čak i da je išla, ipak on u tom trenutku nije najopasniji Šahtarov igrač.

I k tome kad i sam zna da se sve snima, da ‘Big brother’ sve vidi. Felix Brych već je imao u ustima zviždaljku, samo da su Modri izbacili loptu iz šesnaesterca, svirao bi kraj. Odnosno, kad bi shvatio da nema prekršaja Đire nad Taisonom. Nevjerojatno, neobjašnjivo za braniča Theophileova iskustva i karaktera, mirnog, staloženog čovjeka kojemu ovakvi incidenti nisu baš bili zaštitni znak u karijeri. Primjerice, dosad je u seniorskom nogometu, zaradio tek jedan jedini crveni karton (po mnogim tumačenjima za ovakav start u šesnaestercu trebao je također dobiti crveni karton). I to lani u Dinamu, u dvoboju protiv Anderlechta u Bruxellesu, isto kao i sad bila je to nesmotrenost u sudačkoj nadoknadi, kad je utakmica bila riješena, Dinamo je imao 0:2, a onda zaradio zbog prekršaja drugi žuti karton...

U dresu St. Etiennea ozlijedio je, pak, suparničkog igrača Ismaïla Sarra iz Rennesa, inače Theophileova bivšega kluba. Sarr je zbog tog starta bio izvan travnjaka oko osam mjeseci, no Theophile mu se više puta i javno i osobno ispričao. Čak je morao na saslušanje kod ligaških disciplinaca, no većih posljedica za njega nije bilo, sve je ostalo na žutom kartonu koji je dobio za vrijeme susreta, ozljeda ipak nije bila namjerna.

Theophile, inače, slovi za jednog od najvećih profesionalaca u Dinamovoj svlačionici, onaj koji dolazi među prvima na treninge i ozbiljno se priprema za svaki izlazak na teren. Živi obiteljskim životom u Zagrebu, nije tip od bilo kakvih incidenata ili izleta iz tračnica. Zato, vjerujemo, suigrači će mu brzo oprostiti ovo “zamračenje” u 95. minuti kojim je vratio Šahtar u život i doveo Dinamo iz sigurnog europskog proljeća u neizvjesnu utrku do zadnje minute.

Linker
19. travanj 2024 05:53