REUTERS
SVE SNAGE BACAJU NA EUROPU

ZBOG DINAMA OPĆA MOBILIZACIJA, POLA MOMČADI NA ODMORU, A VRATILA SE NAJVEĆA ZVIJEZDA Evo gdje bi na kraju mogao završiti 'slavni' Nicklas Bendtner

ROSENBORG Remi u meču s Oddom jasno iskazao europski prioritet norveškog nogometnog prvaka
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. kolovoz 2019. 10:13

Nogometaši Rosenborga u subotu su remizirali s 1:1 na teškom gostovanju kod Odda u Skienu i sad, nakon 18 odigranih kola norveškog prvenstva (12 je kola do kraja), smješteni su na petoj poziciji, s čak devet bodova zaostatka iza vodećeg Bodo/Glimta, koji ima i utakmicu manje.

Trener Rosenborga Eirik Horneland odmarao je gotovo pola momčadi koja je izborila 3:1 pobjedu protiv Maribora u uzvratu 3. kvalifikacijskog kola za ulazak u Ligu prvaka, pa je tako utakmicu u Skienu počeo bez srednjeg braniča Torea Reginiussena (on je, inače, šef obrane), veznih igrača Andersa Konradsena i Mariusa Lundema te napadača Samuela Adegbenra i Alexandera Söderlunda.

Rosenborg je odigrao loše prvo poluvrijeme i na odmor je otišao s minusom od jednoga pogotka. U nastavku su ušli Lundemo i Söderlund i pola sata prije kraja Rosenborg je izjednačio na 1:1, strijelac je bio srednji branič Hovland, pa je tako Skien i četvrtu godinu uzastopno ostao neosvojiv za goste iz Trondheima. Rosenborg je, naravno, zabio pogodak nakon prekida – Hedenstad je izveo slobodni udarac, a udarcem glavom Hovland je poslao loptu u mrežu Odda.

Soccer Football - Champions League - Third Qualifying Round Second Leg - Rosenborg BK v NK Maribor - Lerkendal Stadium, Trondheim, Norway - August 13, 2019. Rosenborg's Samuel Adegbenro and Maribor's Alexandru Cretu in action. NTB Scanpix/Ole Martin Wold via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NORWAY OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NORWAY.
NTB Scanpix/Ole Martin Wold via REUTERS / REUTERS

Kućni pritvor

A svi su norveški tabloidi eruptirali ovoga vikenda. Na Lerkendalu, Rosenborgovu stadionu, nakon puna dva mjeseca u petak se pojavio njihov najskuplji igrač, nestašni Danac Nicklas Bendtner (31). Podsjetimo, u rujnu prošle godine bivši danski reprezentativac u Kopenhagenu je nakon noćnog provoda pretukao taksista (slomio mu je čeljust) i bio je osuđen na 50 dana zatvora, što je početkom ove godine i “odradio” u - kućnom pritvoru. Vratio se treninzima, a posljednju je utakmicu za Rosenborg odigrao 28. travnja (Molde), nakon toga je s čelnicima Rosenborga sjeo za stol i dogovoreno je da može napustiti Trondheim.

Bendtner je, inače, s godišnjom zaradom od 700.000 eura uvjerljivo najskuplji igrač norveške lige, a sredinom lipnja otišao je na odmor i vratio se - u petak!?

- Odradio sam lakši trening s fizioterapeutom Christianom Thorbjörnsenom. Osjećam se odlično i ne znam što će se dogoditi do kraja prijelaznog roka, vidjet ćemo - rekao je Bendtner novinarima.

A sportski direktor Rosenborga Stig Inge Björnebye kaže:

- Dobili smo neke ponude za Bendtnera i radimo na pronalaženju rješenja.

Norveški mediji pak ističu da je jedna ponuda za nekad sjajnog danskog napadača (igrao je u Arsenalu s Eduardom, pa u Sunderlandu, Juventusu, Wolfsburgu i Nottingham Forestu), stigla i iz Italije - navodno je za Bendtnera zainteresirana trećeligaška Reggina.

Spominju se i neke ponude iz Bliskog istoka, a Rosenborg čini sve da se riješi svoje skupe “nekretnine”...

Linker
22. travanj 2024 11:50