REUTERS/Kai Pfaffenbach
REAKCIJE TRENERA

ZIDANE JOŠ UVIJEK PAMTI LEKCIJU MANDŽUKIĆA I EKIPE, HEYNCKES ŽALI ZA NENADOKNADIVIM GUBITKOM Legendarni Zizou posebno nahvalio jednog igrača Bayerna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2018. 10:07

Zinedine Zidane i njegov Real Madrid mogu biti puno zadovoljniji nakon završetka prvog polufinalnog obračuna s Bayernom.

Branitelji naslova s teškog gostovanja nose 2:1 pobjedu i imat će veliku prednost uoči uzvrata u Španjolskoj. Ipak, četvrtfinalni sudar s Juventusom pokazao je da prostora za pogreške ne smije biti i upravo je s tim stavom pred novinare izašao strateg kraljevskog kluba.

"Zadovoljni smo rezultatom, ali imali smo puno problema u uvodnim minutama kada smo pokušavali preuzeti kontrolu nad utakmicom. Ovo je daleko od završene priče, itekako je moguće da Bayern pobijedi na Bernabeuu, ali mi sada moramo biti zadovoljni s ovih 2-1 u gostima. Nakon onog protiv Juventusa znamo da ovom ishodu moramo pristupiti drugačije, inače bi sve moglo krenuti po zlu. Što se tiče Bayernovog pogotka, on je nastao kao posljedica pogrešaka nekoliko ljudi, ne samo Navasa. On je bio jako dobar u drugom poluvremenu. Pohvalio bih i Riberyja, bio je odličan", riječi su Zidanea.

S druge strane, razočaranje i žal za propuštenim prilikama.

Osim golova za koje smatra da su ih njegovi igrači poklonili gostima iz Madrida, Jupp Heynckes isticao je i da je njegova ekipa težak udarac doživjela ozljedama Robbena i Boatenga koji su morali ranije od planiranog napustiti teren.

"Poklonili smo im dva gola, a sami smo stvorili ogromnu količinu prilika koje nismo iskoristili. Nećemo odustati, još uvijek nam preostaje 90 minuta. Što nam je nedostajalo? Nismo više zabili, a bilo je i teško nadoknaditi gubitak Robbena i Boatenga. Uz sve to dopustili smo im da zabiju glup gol prije odlaska na odmor, zapravo oba gola su bila pokloni", zaključio je Nijemac kojemu je ovo posljednji marš na trofej Lige prvaka.

Linker
20. travanj 2024 11:36