REUTERS/Heinz-Peter Bade
'MODRI APSOLUTNI FAVORITI'

ZORAN ZEKIĆ NAKON SENZACIJE NA STARTU EUROPSKE SEZONE SPREMAN POMOĆI BJELICI I DINAMU 'Što god ga zanima ako pita, reći ću mu' POSEBNO

ZORAN ZEKIĆ Šerifov trener nakon ispadanja od gruzijskog Saburtala
Piše: Darko RužićObjavljeno: 19. srpanj 2019. 16:10

Kad je u prvoj utakmici Šerif iz Tiraspola našeg trenera Zorana Zekića doživio domaći poraz od gruzijskog Saburtala od čak 0:3, svi su njegovu momčad već otpisali. Ali, tako su činili oni koji ne poznaju Zekića!

U uzvratu ovog utorka u Gruziji njegova je momčad na početku jedanaeste minute utakmice sve vratila na početak. Postigla je tri brza pogotka i činilo se da je na pomolu krah ambicija domaćina i potop kladionica. Ipak, na kraju je dalje otišao Saburtalo, koji je u drugom poluvremenu postigao pogodak kojim je ublažio neočekivani poraz i unatoč tome što ga je doživio provukao se u idući krug u kojem će snage odmjeriti s našim prvakom Dinamom. To su činjenice, a kako je sve doživio Zoran Zekić.

- Kako? Teško, baš kada sam se ponadao velikom preokretu nismo izdržali - kazao je Osječanin na klupi Šerifa.

Osmijeh sreće

Emocije i njega i njegovih učenika su uzavrele. Razočaranje, malo je reći...

- Ma i ne u tolikoj mjeri koliko bi netko mogao pomisliti. Ono je bilo veliko kada smo kod kuće doživjeli taj uvjerljivi poraz. Ovo u Gruziji je bio na trenutak osmijeh sreće, ali nismo uspjeli - veli Zekić.

Ipak, kada se nakon tako brzopoteznog povratka u igru stvori nada, a onda sve propadne, nije lako...

- Naravno da nije. Ali tu se ništa ne može. Saburtalo nam je zabio gol ni iz čega, ma primili smo ga bezveze. Imali smo i prije i nakon toga mogućnost još koji puta zatresti mrežu domaćina iako, moram to priznati, imali su i oni. No, gledam sebe, u stvari svoju momčad i žalim za onim što je ona propustila - izjavio je Zekić.

Na kraju Šerif je ostao i s igračem manje. Ima li repova, možda zbog suđenja...

- Ne, nikakvih repova nema. Bilo je to suđenje na europskoj razini i niti imam pravo, niti stvarnog povoda vaditi se na bilo što. Ispali smo zbog onog domaćeg poraza - iskreno je rekao Zekić.

Šerif svoj europski put nastavlja u kvalifikacijama Europske lige, a onaj u Ligi prvaka slijedi Saburtalu koji će se ogledati s Dinamom.

- Da, ogledat će se, ali Dinamo je apsolutni favorit. Bio bi to i da smo mi išli u idući krug. Drugi je on europski razred za nas - kaže Zekić.

Iskustva iz dvije utakmice njegovog Šerifa sa Saburtalom spreman je, veli, podijeliti s Nenadom Bjelicom.

- Svakako, što god ga zanima ako pita, reći ću mu. Do sada se nismo čuli, ali jesmo Nino Bule i ja. Uostalom, gledali su oni Saburtalo u Tiraspolu i sigurno puno toga što im treba zapazili i zapamtili - rekao je Zekić.

A vi, što ste vi zapamtili?

- Dvojicu odličnih krilnih igrača. I desnog Vagnera Goncalvesa s brojem sedam i lijevog Giorgija Kohreidzea koji nosi desetku na leđima. Njih dvojica prave razliku, sve ide preko njih, obojica su mladi, poletni, individualci koji svakom mogu napraviti probleme poglavito u igri jedan na jedan jer su jaki na lopti - ispričao je Zoran Zekić i dodao:

- Cilj nam je ostao isti, trajati u europskom natjecanju što je moguće duže. Iako, opet će biti teško, idemo li dalje sve teže i teže. Ali, imamo svoj plan. Na žalost, prvi nam se nije ostvario, idemo za tim drugim - izjavio je Hrvat, Osječanin na klupi Šerifa iz Tiraspola u kojem su i naši igrači Boban, Mužek, Palić, Mikulić...

Linker
24. travanj 2024 19:44