FRANCK FIFE AFP
PROBLEMI IZLAZE NA VIDJELO

POTPUNI CIRKUS U SVLAČIONICI JEDNOG OD NAJBOGATIJIH KLUBOVA SVIJETA 'Tragično je na što mi trošimo energiju! Ovakve scene više ne želim vidjeti'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 03. veljača 2020. 13:09

Paris SG deklasirao je Montpellier sa 5:0 u 22. kolu francuske lige i tako došao do šeste uzastopne pobjede računamo li sva natjecanja, a za poraz ne zna od početka studenoga kad ga je svladao Dijon.

Međutim, utakmicu na Parku prinčeva je obilježio sukob Kyliana Mbappea i trenera Thomasa Tuchela. Naime, francuski napadač zabio je treći pogodak u 57. minuti, odigrao je vrlo dobru utakmicu, a onda ga je njemački strateg odlučio zamijeniti u 68. minuti, što je Mbappea razbjesnilo. Bio je vidno nezadovoljan i frustriran i uopće nije htio razgovarati s Tuchelom pri izlasku iz igre, koji mu je pokušao objasniti zašto ga je zamijenio. Mbappe je požurio do klupe, a Tuchel je nakon utakmice objasnio o čemu je riječ.

Bijesan zbog zamjene

- Nije lako držati svlačionicu punu ega, zahtjevno je voditi ovakvu skupinu igrača. Ja sam trener i netko mora odlučivati tko će izaći, a tko ući u igru. Ovakve scene se više ne smiju događati jer šalju krivu sliku u javnost, nije dobro za naš imidž. Igramo nogomet, a ne tenis. Kylian je pametan, psihički je jak stoga nam ovakve situacije ne trebaju - rekao je Tuchel, pa nastavio:

- Tragično je što uopće trošimo energiju na ovakve stvari. Moramo biti profesionalni i moramo izgledati kao prava momčad. Nisam ljut zbog ovog, ali sam tužan i razočaran - zaključio je Tuchel.

No, onda je Tuchela dočekalo pitanje oko Neymarova rođendana. Naime, Brazilac puni 28 godina u srijedu, 5. veljače, no zabavu je planirao za jučer.

- Nedjelja nije dobra za Neymarovu proslavu s obzirom da igramo s Nantesom već ovog utorka. Neću vam reći hoću li doći na zabavu, ali sigurno nas ometaju ovakve stvari. Uvijek štitim svoje igrače, volim ih, ali Kylianovo ponašanje i Neymarova zabava odvlače nam pažnju. No, mi ćemo to sve riješiti između sebe u svlačionici, to prave momčadi čine - završio je.

Hoće li uspjeti riješiti i kako je protekla jučerašnja proslava Neymarova rođendana tek nam predstoji vidjeti. Uglavnom, Tuchelu je s jedne strane lako jer ima toliko klasnih igrča u momčadi, dok s druge strane treba rješevati dosta ‘nenogometnih’ problema...

Dodajmo ovome da je trener Tuchel nakon što ga je izvadio iz igre, Mbappea kratko zadržao uz teren da mu objasni zašto ga je odlučio zamijeniti. Ostaje upitno hoće li klub kazniti igrača zbog neprofesionalnog ponašanja, a glede Neymara, poznato je da je 11. ožujka i rođendan njegove sestre. Kad su na rasporedu utakmice osmine finala Lige prvaka, Neymar je često ozlijeđen...

Linker
25. travanj 2024 07:10