JEAN-PHILIPPE KSIAZEK AFP
KONAČNO JE BIO PRAVI

PRVA DOBRA PARTIJA I ODMAH - IGRAČ UTAKMICE! NAKON 8 GODINA MEĐU VATRENIMA BILA BI ŠTETA DA SVE ZAVRŠI NESRETNO 'Nisam htio ostati sjediti na klupi!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. veljača 2020. 14:15

Ove subote nogometaši Toulousea odigrali su neodlučeno kod Amiensa u 22. kolu francuskog prvenstva i tako prekinuli grozan niz poraza koji ih je bacio na samo začelje ljestvice. U utakmici koja je završila bez pogodaka za najboljeg igrača proglašen je hrvatski vratar Lovre Kalinić.

Sjajno je to saznanje nakon dvije godine torture u Aston Villi i za izbornika Zlatka Dalića, koji bi ponovo mogao dobiti Kalinića u smislu konkuriranja za "jedinicu" u redovima Vatrenih. Istina, Toulouse će imati težak zadatak oko ostanka u elitnom društvu francuskog nogometa, ali dovođenje bivšeg čuvara mreže Hajduka moglo bi se ispostaviti dobrim potezom.

- Sretan sam što mi je klub dao priliku ponovno zaigrati. Zaista sam zahvalan i dat ćemo sve od sebe da ostanemo u Ligue 1. Ovdje ima dobrih igrača, samo se situacija mora malo smiriti. Momčad je još dosta mlada", rekao je Kalinić francuskim novinarima nakon utakmice.

Posljednji puta kada Toulouse nije primio gol na jednoj službenoj utakmici bilo je već davnog 31. kolovoza prošle godine. Velikih 11 bodova je između njih i 17-plasiranog Dijona koji je prvi u "sigurnoj zoni". Cilj je jasan, do kraja sezone uhvatiti Amiens koji je na šest bodova viška, a njegova je pozicija ona koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Otkrio je Kalinić i kako je došlo do transfera u Toulouse.

- Predsjednik me nazvao i rekao sam: 'OK, dolazim sutra!' Stvarno smo se brzo dogovorili. Stigao sam ovdje kako bih sakupio minutažu za predstojeći Euro, naravno. U reprezentaciji Hrvatske sam sedam, osam godina. Nisam htio ostati sjediti na klupi i čekati. Toulouse mi je dao šansu da ponovno zaigram nogomet - kazao je hrvatski vratar.

Lovre Kalinić - učinak protiv Amiensa:

7.9 - statistička ocjena na SofaScoreu

90 odigranih minuta

4 obrane

1 obrana unutar kaznenog prostora

3 uhvaćene visoke lopte

1 boksana lopta

1 otklonjena opasnost

21 posto točnosti dodavanja

Linker
24. travanj 2024 00:22