Getty Images
NESTVARNI IZNOSI

SPREMA SE DALEKO NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI NOGOMETA Količina novca koju su oni spremni dati za najtraženijeg igrača na svijetu izgleda nestvarno!

POSAO STOLJEĆA! SPREMA SE DALEKO NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI NOGOMETA, SADAŠNJI BI REKORD ISPAO SMIJEŠAN Količina novca koju su oni spremni dati za najtraženijeg igrača na svijetu izgleda nestvarno!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. studeni 2019. 19:23

Kao da je samo pitanje vremena kad će se to dogoditi. Ne samo kad će pasti svjetski rekord Neymara (222 milijuna eura) po plaćenoj odšteti nekog kluba za nekog nogometaša, nego i kad će Kylian Mbappe preći u Real Madrid.

Jasno je da se s njegovim transferom u odaje Santiago Bernabeua neće čekati kao primjerice s Edenom Hazardom. Nekako se sve čini da bi se posao do kraja mogao provesti već na ljeto.

Druga je stvar konačna odšteta. Primjerice, francuski Le Parisien tvrdi da je Real već pripremio okruglih 300 milijuna eura na ime transfera genijalnog 20-godišnjaka. Ipak, ako se u utrku uključi i ono malo preostalih klubova koji ga mogu ili koji misle da ga mogu platiti, cifra bi mogla dosegnuti vrtoglavih 400 milijuna eura. Neke druge razine, daleko od pojmljivoga za 99 posto svjetskog nogometa. Ili sporta općenito.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Paris St Germain v Manchester United - Parc des Princes, Paris, France - March 6, 2019  Paris St Germain's Kylian Mbappe reacts  REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

Ipak, neće se ni na Parku prinčeva tek tako odreći Mbappea, ako će ga se uopće odreći. PSG je ponudio mladiću ugovor kakvog ima i Neymar, a Goal.com piše da se radi o plaći od 700 tisuća eura tjedno, odnosno nešto manje od 37 milijuna eura godišnje.

Nije tajna da je Real već 2017. godine nudio Mbappeu dolazak u klub, ali da je to ovaj odbio pod egidom da mu je još prerano za dolazak na najvišu razinu. Daleko od toga da PSG to nije, ali Real je, kako je i tada rekao, ipak Real...

Linker
25. travanj 2024 23:37