JEAN-PHILIPPE KSIAZEK AFP
NAJTEŽI IZBOR

SRUŠILI SU JUVENTUS, DOŠLI NA KORAK DO ČETVRTFINALA LIGE PRVAKA, A SADA BI SVE TO ZABORAVILI!? 'Moramo odbaciti i Ligu prvaka i Europsku ligu...'

Piše: HinaObjavljeno: 21. ožujak 2020. 19:59

Predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Lyona Jean-Michel Aulas želi da "Le Championnat" ima prioritet u odnosu na Ligu prvaka i Europsku ligu.

Lyon je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka pobijedio Juventus sa 1-0 u susretu igranom 26. veljače. Uzvratni susret nije odigran zbog epidemije koronavirusa, ali predsjednik "lavova" je poručio kako je od ige prvaka, unatoč obećavajućem rezultatu, važnije završiti prvenstvo pa makar i pred praznim stadionima.

"Ako želimo spasiti francusku ligu, moramo je završiti do 30. lipnja kako ne bi ugrozili i iduću sezonu," kazao je Aulas za francuske medije.

"Moramo biti odlučni i hrabri. Ako treba, moramo odbaciti Ligu prvaka, Europsku ligu i finale domaćeg Kupa. Moramo se koncentrirati na ligu," dodao je.

Lyon se trenutačno nalazi na sedmom mjestu francuskog prvenstva sa 40 bodova, deset manje od Rennesa koji drži treće mjesto, posljednje koje osigurava kvalifikacije Lige prvaka.

Na prve dvije pozicije su PSG sa 68 i Marseille sa 56 bodova.

Linker
20. travanj 2024 18:39