ERIC GAILLARD REUTERS
TRI ZVUČNE SMJENE

VEĆ DUGO NIJE BILO OVAKVE 'SJEČE' U JEDNOM DANU! Trener Danijela Subašića dobio otkaz usred zimske stanke, Pellegrini napušta London nakon poraza...

Piše: HinaObjavljeno: 28. prosinac 2019. 22:42

Francuski nogometni prvoligaš Monaco u subotu je iznenađujuće otpustio trenera Leonarda Jardima (45) .

Jardim je dobio otkaz u Kneževini po drugi put u razmaku od samo 14 mjeseci, morao je otići i u listopadu prošle godine zbog lošijeg ulaska u sezonu, ali je vraćen na klupu samo tri mjeseca kasnije zbog katastrofalnih rezultata koje je momčad bilježila pod vodstvom Thierryja Henryja u međuvremenu.

Jardim je prošle sezone uspio osigurati ostanak u ligi, a na polovici ove sezone momčad se nalazi na sedmom mjestu ljestvice sa 28 osvojenih bodova u 19 nastupa.

Otkaz Jardimu tim je veće iznenađenje jer je prije tjedan dana u svom posljednjem ovogodišnjem nastupu Monaco svladao Lille s uvjerljivih 5-1.

Monaco je s Jardimom na klupi 2017. godine osvojio i naslov prvaka Francuske, a godinu potom je stigao i do polufinala Lige prvaka.

Kao najveći kandidat za Jardimova nasljednika slovi Španjolac Robert Moreno (42), koji je od ožujka do studenoga ove godine vršio dužnost španjolskog izbornika tijekom odsustva Luisa Enriquea.

Moreno dosada samostalno nije vodio niti jednu momčad već je bio asistent Luisu Enriqueu u Romi (2011-12), Celti (2013-14), Barceloni (2014-17) i na klupi Španjolske (2018-19).

West Ham otpustio Pellegrinija

Engleski nogometni prvoligaš West Ham United otpustio je u subotu menadžera Manuela Pellegrinija neposredno nakon 1-2 (1-1) domaćeg poraza od Leicester Cityja u susretu 20. kola Premier lige.

Manuel Pellegrini
Michael Steele/Getty Images
Manuel Pellegrini

"S velikim razočaranjem smo morali donijeti ovu odluku. Manuel je džentlmen i bilo je zadovoljstvo raditi s osobom takvog kalibra, ali postalo je jasno kako je potrebna promjena kako bi se klub vratio ukorak s ovosezonskim ambicijama", objavio je jedan od predsjednika kluba David Sullivan.

Pellegrini je na klupu West Hama stigao početkom sezone 2018/19. Prošle sezone momčad je zauzela 10. mjesto u premier ligi, no na polovici ove sezone nalazi se na 17. mjestu sa 19 bodova iz isto toliko susreta, samo bod manje ima 18. Aston Villa koja s nalazi u zoni ispadanja.

'Revolucionar' Thiago Motta dobio otkaz, Nicola novi trener Genoe

Trenutačno posljednjeplasirani klub talijanskog nogometnog prvenstva Genoa po drugi je put ove sezone promijenio trenera, umjesto Thiaga Motte momčad će u nastavu prvenstva voditi Davide Nicola.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 22:  Thiago Motta of PSG speaks to the media during the Paris Saint-Germain press conference at the Emirates Stadium on November 22, 2016 in London, England.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Getty Images

Bivšem talijanskom reprezentativcu Motti vođenje Genoe bio je prvi samostalni trenerski posao u karijeri, a na njemu se zadržao tek nešto više od dva mjeseca. Startao je 3-1 pobjedom protiv Brescije u utakmici u kojoj su sva tri pogotka postigli igrači koje je uveo s klupe, no u idućih osam kola momčad je pet puta izgubila i tri puta odigrala neodlučeno te potonula na posljednje mjesto ljestvice.

Sastav Genoe u sezonu je poveo Aurelio Andreazzoli koji je morao otići nakon samo pet osvojenih bodova u prvih osam kola.

Nicola se specijalizirao za vođenje momčadi koje se bore za ostanak, tako je 2017. uspio ostati u Serie A s Crotoneom, a prošle je sezone u 21 utakmici vodio Udinese s kojim je zauzeo 12. mjesto.

Nakon 18 odigranih kola Genoa ima 11 bodova, jedan manje od pretposljednjeg SPAL-a, a četiri manje od gradskog suparnika Sampdorije koja drži posljednju poziciju koja osigurava ostanak.

Linker
27. travanj 2024 02:18