Messi
 REUTERS/Pilar Olivares / REUTERS
COPA AMERICA

LIONEL MESSI IZBORIO POLUFINALE COPE S ARGENTINOM, ALI JEDNA GA JE STVAR POSEBNO NALJUTILA 'Svi mi imamo isti cilj, ali ovo je baš sramota!'

Piše: HinaObjavljeno: 29. lipanj 2019. 12:29

Argentina je pobijedila Venezuelu s 2:0 i plasirala se u polufinale Copa Americe te je sada čeka dvoboj s domaćinom Brazilom. Taj susret na rasporedu je u noći s utorka na srijedu s početkom u 2.30 sati u Belo Horizonteu. Sinoć je Argentina zasluženo slavila protiv Venezuele, imala više prigoda i bolje igrala nego u prethodnim susretima tijekom ovoga natjecanja.

Otvorili su utakmicu odlično, imali tri prigode, preko Aguera, Otamendija i Martineza. Pritisak je na naplatu došao u desetoj minuti kada je petom na dodavanje Aguera majstorski zabio Lautaro Martinez za radost velikoga broja navijača Argentine koji su bili na Maracani. U 75. minuti je sa ruba kaznenog prostora pucao Aguero, Farinez obranio, no natrčao je Lo Celso i zabio za konačnih 2:0.

Ono što će Argentini trebati za proći Brazil je pravi Messi koji nije bio posebno raspoložen. Bio je na razini svojih igara za reprezentaciju u posljednje vrijeme, s povremenim bljeskovima, ali su susret zato riješile nadolazeće zvijezde. Možda je za slabiju igru argentinskog čarobnjaka zaslužan i lošiji teren kojeg je i sam kritizirao nakon susreta:

Soccer Football - Copa America Brazil 2019 - Quarter Final - Venezuela v Argentina - Maracana Stadium, Rio de Janeiro, Brazil - June 28, 2019   Argentina's Lionel Messi gestures after the match   REUTERS/Sergio Moraes
REUTERS/Sergio Moraes / REUTERS
Messi

- Svi sudionici silno žele osvojiti Copu i svi imamo isti cilj. Ali, tereni jako loši i sramota je što se ovakvo natjecanje igra na ovako lošim terenima. Brazil? Teško je reći tko je tu favorit. Znam da još uvijek niste vidjeli naše najbolje izdanje, a ono tek slijedi - rekao je Messi, pa progovorio i o treneru Scaloniju.

- Scaloni nas je sve ujedinio, zaista se osjećamo kao prava momčad kako na treninzima tako i na utakmicama. Svi se dobro slažemo. Jako dobro znamo kakva je Brazil reprezentacija. Imamo ogromno poštovanje prema njima, ali se nadamo dobrom rezultatu i prolazu u finale.

Linker
25. travanj 2024 17:23