Denis Doyle/Getty Images
KONAČNI RAZLAZ

LUIS ENRIQUE PREKINUO ŠUTNJU I ZAUVIJEK OTPISAO ČOVJEKA KOJI JE DAO VELIKU PRILIKU DANIJU OLMU 'On je bio nelojalan, takve ljude ne želim uz sebe'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2019. 14:08

Španjolski nogometni savez (RFEF) danas je i službeno predstavio Luisa Enriquea kao novog/starog izbornika španjolske reprezentacije.

Enrique je na klupi naslijedio Roberta Morena koji je iznenađujuće smijenjen nakon odrađene završnice kvalifikacija za Euro bez mrlje i upisanih sedam pobjeda i dva remija uz gol-razliku 29-4. Podsjećamo, Moreno je na klupi naslijedio Enriquea u ožujku kada je ovaj odstupio zbog bolesti kćerke. Netom nakon završetka eurokvalifikacija i plasmana na Euro Morenu su pokazana izlazna vrata, a vratio se Enrique.

"Ovo je poseban dan za mene i moje osoblje jer se vraćam kući, u reprezentaciju kako bih završio projekt koji sam i započeo. Svjestan sam medijske pažnje na sve što se događalo i prisiljen sam davati objašnjenja puno više nego bih to volio. Ja sam osoba koja izbjegava kontroverze i oni koji prate moju karijeru to znaju, ali kontroverzu je uzrokovala osoba koja je sa mnom radila godinama", rekao je Moreno aludirajući na Morena koji mu je bio pomoćnik dok se nije odlučio povući zbog svoje kćerke.

"Nesporazum s Morenom datira od 12. rujna. Tada me je nazvao i našli smo se u mojoj kući. Rekao mi je da želi odraditi Europsko prvenstvo, ali da ako ja to želim da će mi opet biti desna ruka. Mogu shvatiti da je uzbuđen, da bi mu to bila prilika života, da je ambiciozan i da je radio naporno i to su vrijedne kvalitete. Ali za mene je to izraz nelojalnosti. Ja to ne bih nikad napravio i ne želim nekoga s takvim osobinama u svom stožeru. Pretjerana ambicija nije vrlina, nego velika mana", izjavio je Enrique koji je s Morenom imao dogovor da ovaj odstupi ako bivši trener Barcelone odluči vratiti.

"Rekao sam mu da se osjećam jakim i da se želim vratiti i da neće biti dio mog stožera. Onda sam o tome obavijestio ostale članove stožera. To je moj način na koji mogu ispričati priču i ne mogu to učiniti na drugačiji način. Život vam omogući priliku da upoznate ljude, da vidite tko vam je pravi prijatelj, a tko nije. Ja to ne bih napravio", objasnio je Enrique.

Podsjetimio, upravo je Moreno po prvi put u A selekciju pozvao Danija Olma i dao mu priliku u kvalifikacijskoj utakmici protiv Malte, a zvijezda Dinama uzvratila je pogotkom odmah u velikom debiju.

Linker
27. travanj 2024 03:07