REUTERS
O NJEMU OVISE I KRALJEVI

LUKA MODRIĆ EKSKLUZIVNO ZA SPORTSKE NOVOSTI Za Ukrajinu nam treba spreman: 'Definitivno igram ispod svoje razine i od toga ne želim pobjeći'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. ožujak 2017. 23:56

Nije ga bilo duže vremena u našem eteru. U 2017. godini, koja je sjajno počela i još jednim priznanjem u FIFA-inoj momčadi godine, Luka Modrić je do sada živio po sustavu toplo-hladno. Kako i dolikuje promjenama temperatura u hladnom siječnju, promjenljivoj veljači i zatopljenijoj varijanti ožujka, takvog je raspoloženja bila i njegova forma.

Unatoč slabijoj formi Reala, u protekla dva i pol mjeseca i dalje ste lideri, s dva boda prednosti ispred također promjenljive Barcelone? Koliko gotovo epski prolaz sa PSG-om može Katalonce motivacijski pogurati u trci za trofej(e)?

- Ne znam koliko to može promijeniti tijekove, ali svaka im čast što su uspjeli preokrenuti odnose tog dvoboja nakon 0:4 u Parizu. Na taj rijedak doseg, eto, nastavilo se porazom u La Coruni, tako da je sve relativno. Meni to samo potvrđuje koliko je teško non-stop biti na top razini, praktično svaka tri dana igrati komplicirane utakmice sa super motiviranim suparnicima. La Liga je izuzetno naporna i svaka utakmica do kraja sezone je svojevrsno finale u kojem se jedni bore za vrh, drugi za ligu prvaka, treći za Europu, četvrti za ostanak. Zato se treba koncentrirati samo na prvu sljedeću rundu.

Zašto je forma donedavno nepobjedivog Reala tako pala?

- Teško mi je reći zašto, iako je logično govoriti kako nije moguće 10 mjeseci igrati stalno na istoj razini top forme. Imali smo i ozljeda, odsutnosti važnih igrača, sve to uzme nešto.

U Madridu ima onih koji kažu da je dijelom neuvjerljivost Reala posljedica neuvjerljivosti forme Luke Modrića. Što kažete na te opaske?

- Ne znam je li Real manje uvjerljiv zbog moje forme, ali je točno da sam u 2017. godini, do sada, imao formu ispod svojih standarda. Od toga neću i ne mogu pobjeći, uostalom to se i vidjelo. Imao sam neke dobre partije, ali ukupno gledano, nisam bio na svojim uobičajenim razinama. Eh sada, zašto je tako, slično kao i kod forme momčadi, postoji nekoliko razloga. Možda je prvi i najvažniji ozljeda. Dok sam nakon artroskopije koljena u listopadu i šest tjedana pauze odmah dohvatio formu, nedavna ozljeda aduktora i tri tjedna su me stvarno izbacili iz ritma…

Uoči utakmice s Ukrajinom izbornik Čačić vas je posjetio u Madridu. O čemu ste pričali?

- Bilo je to ugodno druženje Kovačića, Vrsaljka i mene s izbornikom, u kojem smo se, naravno, dotaknuli i utakmice s Ukrajinom. Detalje vam, dakako, ne mogu prenijeti, to je stvar svlačionice.

Lako je zaključiti da su ta tri boda iznimno “teška” u trci za direktnu vizu na SP?

- Svi to znamo, pogotovo od trenutka kada smo nesretno i nespretno izgubili dva boda s Turcima u Zagrebu. Zato nam se potreba pobjede nad Ukrajinom dodatno ojačala i moramo učiniti sve što možemo da taj susret apsolviramo s tri boda.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
19. travanj 2024 08:13