Catherine Ivill/Getty Images
POGREŠKA ILI...?

LUKA MODRIĆ VEĆ JE OSVOJIO ZLATNU LOPTU? Ugledni portal objavio vijest koja se nikako neće svidjeti Francuzima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2018. 23:04

Transfermarkt.de, ugledni i relevantni portal koji se bavi procjenama vrijednosti nogometaša diljem svijeta, objavio je na svojoj web-stranici kako je Luka Modrić dobitnik Zlatne lopte France Footballa za najboljeg nogometaša godine.

Riječ je o nagradi čiji će se dobitnik službeno imenovati na svečanosti 3. prosinca, a Transfermarkt.de već ju je pripisao hrvatskom maestru.

Prema informacijama koje je prije desetak dana lansirao francuski RFI u glasovanju je vodeći upravo Modrić ispred Raphaela Varanea i Kyliana Mbappea, a u francuskim medijima u tijeku je snažna kampanja u kojoj se ističe da dobitnik prestižne nagrade jednostavno mora biti netko iz momčadi aktualnih svjetskih prvaka.

Podsjećamo, još ranije ove godine Modrić je trijumfirao u izborima FIFA-e i UEFA-e. Ukoliko pobijedi u izboru France Footballa koji svoju gala večer održava 3. prosinca kompletirat će hat-trick prestižnih nagrada.

Dobitnika Zlatne lopte inače bira 200 novinara diljem svijeta, a od 2008. do 2018. godine nagradu su između sebe podijelili isključivo Cristiano Ronaldo i Lionel Messi (pet trofeja svaki).

Linker
21. travanj 2024 16:38