EPA/MANUEL BRUQUE / EPA
NESTAO ZA TRI MINUTE

MARKO LIVAJA EKSKLUZIVNO ZA SN O NEPOŠTENOJ, BRUTALNOJ KAZNI 'Pet utakmica? Ovo nije u redu, pa više sam ozlijedio sebe nego njega!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. travanj 2017. 16:07

Marko Livaja napravio je nepotreban prekršaj i dobio pet utakmica zabrane igranja zbog crvenog kartona na dvoboju njegova Las Palmasa i Alavesa. Sudac je prijavio i da ga je - odgurnuo. I to mu je uzeto kao najveći krimen. Na snimci se vidi lagani kontakt Livaje s arbitrom... Ušao je u 83. minuti, a isključen je u 86.

- Mislim da ova kazna nije u redu. Nisam očekivao pet utakmica. Bio je prekršaj na meni, pustio je prednost, mogao ju je vratiti. OK, nije, suparnički igrač je pojurio s loptom, zakasnio sam, očekivao da će ići na drugu stranu, nije, promijenio je smjer, zahvatio sam ga jednom nogom po peti, više sam ozlijedio sebe nego njega. Izgledalo je grubo, ne bih ulazio je li za crveni ili žuti karton, no pet utakmica... - javio nam se u srijedu poslijepodne Livaja s čuđenjem.


Livaja RED CARD HD

Tražio objašnjenje

- Jedino sam pitao suca zašto crveni karton, nije tu bilo nikakvog grubog razgovora, niti ružnih riječi. On je uporno izbjegavao komunikaciju sa mnom. Zna se što znači nekoga gurnuti, ja sam ga samo taknuo za rame da ga pitam, da mi objasni zašto crveni karton. Cijelu utakmicu je svirao nerealno. Gol Alavesa je zaleđe, davao nam žute kartone… Uopće se ne opterećujem, istina je da sam napravio pogrešku, nemam što dirati suca, koliko god sam tražio obrazloženje, ali što je tu je.

Razgovarali ste s predsjednikom i trenerom Quiqueom Setienom?

Ramos samo jednu, a ja...

- Predsjednik mi je rekao da budem smiren, pričali smo prije izricanja kazne, kazao je da očekuje maksimalno tri utakmice. Ispalo je pet, samo zbog dodira suca. Nikakvog tu guranje nije bilo. Eto Ramos dobije jednu utakmicu, ja pet. Znači, jednu utakmicu za crveni, a četiri zato što sam taknuo suca, to je malo neobjektivno. Neki igrači su i gore stvari radili, pa ne bi dobili pet utakmica.

Ostane li tako završili ste sezonu?

- Jesam, žao mi je.

Nastavljate li u Las Palmasu?

- Imam ugovor još tri godine, ako dođe koja dobra ponuda za mene, sigurno da ćemo razmisliti. Vidim da neki novinari pišu da su oko mene problemi, kao više problema nego golova, ali ne opterećujem se. Neka pitaju trenera što bi on rekao na to. Samo jednom se dogodilo da sam se naljutio zato što nisam ušao u igru, jer sam dobro igrao, i neke stvari nisu bile u redu prema meni. Smiješno mi je što se piše. U kontinuitetu sam igrao samo prvu polovicu sezone, imam sedam golova i tri asistencije.

Linker
19. travanj 2024 10:10