CROPIX
EUROPA NE PRAŠTA GREŠKE

MATJAŽ KEK NAJAVIO RIJEKINO OTVARANJE EUROPSKE SEZONE 'Čeka nas interesantna utakmica, prva u grupi, a uvijek je važno kako ćeš ući'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 13. rujan 2017. 17:30

Matjaž Kek će protiv AEK-a povesti Rijeku u svoju treću sezonu Europske lige, u koju Bijeli ulaze s nikad većim nadanjima da mogu proći u eliminacijski dio natjecanja. Skupinu s AEK-om, bečkom Austrijom i Milanom mnogi su okarakterizirali skupinom "u rangu Lige prvaka" i već bi sraz s grčkim predstavnikom mogao reći mnogo o riječkim mogućnostima.

- Normalno da nas izuzetno veseli nastavak naše europske jeseni, dolazi suparnik koji je dokazana kvaliteta, dobro vođena i s dobrim pojedincima. Čeka nas interesantna utakmica, prva u grupi, a uvijek je važno kako ćeš ući. Naša su razmišljanja pozitivna i budite uvjereni da ćemo biti maksimalno motivirani doći do pozitivnog rezultata - kaže Matjaž Kek, koji se nije složio s konstatacijom da je Olympiacos puno jači suparnik od AEK-a i da to može biti razlog za optimizam u riječkim redovima.

Zapresic, 260817.
SRC Zapresic.
Utakmica 7. kola Hrvatski telekom Prva nogometna liga,
NK Inter - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Matjaz Kek.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- AEK je u ovom dijelu sezone pokazao kvalitetu, dobro su otvorili grčko prvenstvo, igrali kvalitetne utakmice u Europi, posebno s Bruggeom. Ne volim usporedbe, pa ne bih komentirao sve to skupa. Riječ je o izuzetno kvalitetnoj momčadi koja je dosta uložila u ovom prijelaznom roku.

Nije Kek želio ni o razlikama između AEK-a i Olympiacosa koje je uočio u analizi današnjeg suparnika.

Osijek, 070817.
Stadion Gradski vrt. 
Utakmica 4. kola 1. HNL, NK Osijek - HNK Rijeka. 
Na fotografiji:  Matjaz Kek.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
CROPIX

- To su stvari koje bih zadržao za svlačionicu. Igrači će dobiti bitne informacije. Oni su ipak malo kasnije počeli s prvenstvom, doživjeli su puno promjena na kraju prijelaznog roka, pa smo tu slični, usto žele pozitivnim rezultatom otvoriti Europsku ligu. Imaju dva načina na koja se brane, s tri ili četiri igrača u zadnjoj liniji. Mi ćemo se pripremiti, ali prije svega opet razmišljamo o sebi.

Linker
25. travanj 2024 19:41