CROPIX
RIJEČ TRENERA

MATJAŽ KEK NEUTJEŠAN NAKON PORAZA NA OTVARANJU EUROPSKE LIGE 'Ne bi bilo nezasluženo da smo remizirali, ali nešto nam je danas nedostajalo'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 15. rujan 2017. 00:01

Nogometaši aktualnog hrvatskog prvaka Rijeke u četvrtak su domaćim porazom od atenskog AEK-a sa 1-2 (1-1) započeli natjecanje u skupini D Europa lige. Vodeća momčad skupine D je Milan koji je sa 5-1 slavio na gostovanju kod bečke Austrije. AEK je drugi, Rijeka treća, a Austria četvrta. Za dva tjedna, 28. rujna (21.05 sati), Rijeka gostuje na San Siru kod Milana.

Riječki je trener Matjaž Kek imao je zanimljivo viđenje utakmice.

- Čestitam gostima, bili su konkretniji, brži na lopti, agresivniji, uzimali sve odbijene lopte. Stalno mi je nešto nedostajalo u našoj igri! Gosti su bili kvalitetniji, čak i kad smo dobro krenuli u drugi dio, dobili smo pogodak u nezgodnom trenutku. Malo smo ušli preležerno, kasnije uspostavili ravnotežu, ali, sve u svemu, imali smo previše neraspoloženih igrača - kazao je Kek.

Iduće pitanje nametalo se samo po sebi, zamjera li sebi što možda nije krenuo s Malešom kao trećim veznim otpočetka.

- Da, ako me to pitate, neke bih odluke sada donio drukčije. I Pavičić mi je bio u glavi, pa opcija s Vešovićem naprijed ili natrag, no rizik je bio prevelik s Mavriasom, koji nije igrao pet mjeseci. Svakako da na meni u velikoj mjeri leži odgovornost za ovu utakmicu. Opet, Heber je promašio zicer na početku, možda ne bi bilo nezasluženo da smo remizirali. No, ponavljam, nešto nam je danas nedostajalo, bili smo preširoki, prelako su dolazili do Livaje u špici.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 17:47