Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
MODERNI VLADO KASALO

BJELICA DOŠAO U MAKSIMIR I ČELNICIMA DINAMA PORUČIO: 'SA MNOM DOLAZI I - ON!' Nakon predstave u Istanbulu sada je svima jasno i zašto

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 30. studeni 2018. 09:23

Sve počinje od obrane. Itekako dobro znao je tu istinu trener Nenad Bjelica kad je dolazio u Dinamo i odmah nakon dogovora s vodstvom maksimirskog kluba o preuzimanju momčadi rekao je i ovo:

- Sa mnom dolazi i - Emir Dilaver!

Za mnoge je u Hrvatskoj ime toga 27-godišnjeg mladića bila apsolutna nepoznanica, iako je u dotadašnjoj karijeri igrao srednjeg braniča u bečkoj Austriji, Ferencvarosu i Lechu iz Poznanja, odakle ga je Bjelica i doveo u Maksimir. I bio je to pun pogodak. Dilaver je od prve "kliknuo" s Theophileom i sad čine uigrani, sigurni i čvrsti par srednjih braniča, zadnju prepreku i zadnju crtu obrane prije vratara Livakovića.

Bjelica je slagao momčad najprije po karakteru i u takvoj situaciji Dilaver je bio prvi na popisu dolazaka! Pokazao je i u Istanbulu svu svoju čvrstinu i hrabrost, dobro je zapovijedao obranom koja nije previše griješila, pa je i Fenerbahče ostao bez postignutog pogotka, a Dilaver se polako diže u formi i vraća se na onu razinu igre kojom nas je ljetos oduševio. Podsjetimo, Dilaveru je na utakmici u Bruxellesu u jednom dvoboju puklo rebro, morao je pauzirati više tjedana i u toj je stanci izgubio više živaca nego da je igrao svaki dan novu utakmicu!

- Ne mogu ja to mirno gledati, najradije bih uskočio u televizor - opisao je raspoloženje tijekom liječenja ovaj mladić rođen u Tomislavgradu, koji još uvijek nije izvadio BiH putovnicu, nego ima austrijsko državljanstvo.

Bjeličin Blek Stijena jedan je od simbola ovoga Dinama - borben i uporan do bola, neustrašiv i čvrst, agresivan i konkretan, ponizan i ponosan! Za njega je momčad iznad svega, nikome ne dopušta da mu nekažnjeno napada suigrače, od kojih, dakako, očekuje i jednaku lojalnost. Napisali smo negdje u rujnu: "Dilaver je Dinamov Vlado Kasalo modernog doba", iz utakmice u utakmicu Emir svojim načinom i kvalitetom igre potvrđuje tu usporedbu. Znao je predobro Bjelica koga dovodi sa sobom u Zagreb. I zašto ga dovodi...

Linker
25. travanj 2024 18:04