Foto: Goran Mehkek / CROPIX
KARIKA KOJA NEDOSTAJE

CIJELI DINAMO, MAKSIMIR, ZAGREB..., SVI JEDVA ČEKAJU DA POČNE NAJVEĆI HRVATSKI DERBI Jedino što nedostaje - srušiti Hajduk pred svojim navijačima!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. prosinac 2018. 23:24

Parafrazirati Miljenka Smoju pa napisati “je**š dobiti ovakvog Hajduka” bilo bi doista glupo, čak i otrcano, puno otrcanije od one da je “derbi uvijek derbi” i “Hajduk uvijek Hajduk”, jer te su se fraze ipak toliko puta pokazale točnima. Hajduk je naime u zadnja tri gostovanja u Maksimiru dvaput pobijedio, koliko god da je ta razlika u odnosu na Dinamo u sve većem minusu, rezultati u zadnje vrijeme uistinu potvrđuju da je derbi - baš uvijek ili u većini slučajeva - doista derbi.

Zato, ako je netko izvana i pomislio da je utakmicom protiv Anderlechta Dinamo završio sve važne poslove za ovu godinu, baš se prevario. Dinamovi nogometaši nisu otišli na vino i pršut, nedjeljna utakmica nije kao svaka druga, Hajduk se u Maksimiru iščekuje kao da se radi o dvoboju za naslov prvaka.

- Idemo prvo još pobijediti Hajduk, onda mirne glave na odmor. Tek ćemo tada razmišljati o mogućem protivniku u Europi - rekao je nakon utakmice Petar Stojanović, slično je poručio i Nenad Bjelica.

- U ovom trenutku jedina mi je želja pobijediti Hajduk!

Sve to jasno govori koliko su Modri usmjereni prema trijumfu protiv (još uvijek) najvećeg rivala.

- Navijači su već najavili derbi, nadam se da će biti dosta publike u nedjelju. Čuo sam da će biti lijepo vrijeme, igra se u 15 sati, nema razloga da Maksimir ne bude dobro popunjen. Hajduk ove godine varira u igri, tek je šesti u prvenstvu, no svi znamo što nosi veliki derbi. Mi smo favoriti, to također svi znaju, pokazali smo taj gard u dosadašnjem dijelu sezone i nema razloga da ga ne pokažemo i u nedjelju - rekao je reprezentativni vratar Dominik Livaković.

I svi više-manja tvrde isto - Hajduk je velik motiv, splitska momčad bit će izazov na kraju godine.

Niz traje od 2010.

- Ima snage u nama još, naravno. Svjesni smo da nas očekuje još jedna teška utakmica, ma u kakvom oni stanju bili, ili mi, to je uvijek poseban žar, dodatan motiv. Ako uđemo maksimalno, budemo li na svojih 100 posto, onda će, vjerujem, naša veća kvaliteta doći do izražaja. U svakom slučaju, mi smo potpuno spremni za derbi - poručio je Bruno Petković, uvjeren pak da Hajduk njega i suigrače ničime ne može iznenaditi.

- Pa ako pogledamo sve naše utakmice ove sezone, nijedan nas suparnik nije iznenadio. Imamo sjajan stožer koji analizira i najmanje detalje u suparnikovoj igri, znamo uvijek sve o protivniku, znat ćemo i o Hajduku i mislim da tu baš i nema prostora za neko iznenađenje.

Inače, Dinamo je ove sezone dvaput pobjeđivao Bijele, možemo reći, u rezultatski važnijim utakmicama od sutrašnje. Naime, slavili su Modri na Poljudu proljetos, kad je Hajduk prijetio da se posve primakne na ljestvici. Tada je zasjao Gavranović s dvama pogocima, a Mario je i u Vinkovcima, u finalu Kupa, presudio Hajduku.

Međutim, Dinamo ove godine još nije pobijedio Hajduk pred svojim navijačima, u Maksimiru. Istina, igrali su Modri i Bijeli tek jednom, završilo je s 0:1, ali treba znati i podatak da se od 2010. nije dogodilo da Dinamo barem jedanput u kalendarskoj godini nije pobijedio Hajduk na svom travnjaku. Ako nije uspio u prvenstvu, uspijevao bi u Kupu i obratno. Ako uopće treba i jednima i drugima dodatan motiv za derbi, imaju ga i u ovom podatku: Rijeka je jedina preostala momčad iz HNL-a koju Dinamo ove godine nije srušio na svom stadionu, ali ju jest pobijedio u Kupu; Hajduk je tako ostao jedini hrvatski klub koji ove godine nije pao u Maksimiru. Uz Young Boyse i Anderlecht i jedini općenito. Dakle, karika koja nedostaje Dinamu za zaokruživanje 2018. - pobjeda nad Hajdukom.

Veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru pratite na Arenasportu, a informacije o paketima pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 04:00