Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
OZLIJEĐENI STOPER

DINAMOV POVRATNIK ŽIVI ZA POVIJESNU UTAKMICU, A NE ZNA HOĆE LI GA BJELICA GURNUTI U VATRU 'Svi želimo igrati, pred TV-om samo psujem, vičem...'

EMIR DILAVER Dinamov stoper trenira, a hoće li zaigrati u četvrtak ovisi samo o treneru Nenadu Bjelici i njegovoj procjeni rizika od obnavljanja ozljede
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. studeni 2018. 17:16

Hoće li kojim slučajem Emir Dilaver zaigrati protiv Spartaka? Da pitate njega, već bi sad utrčao u teren i počeo se zagrijavati. Nenad Bjelica nije trener koji će nepotrebno riskirati, a jedan neoprezan start ili udarac mogao bi Dilavera udaljiti od terena na dulje vremena. Ipak su u pitanju rebra. Iako...

- Dobro je, sve je u redu, treniram, dobio sam zeleno svjetlo za sve - reći će Dilaver i prebaciti lopticu na Nenada Bjelicu.

Dugo surađuju, nema tu ljutnje, ni zle krvi, zna Dilaver kako stvari stoje.

- Kako šef odluči, tako će biti. Treniram 10 dana normalno, a hoću li igrati, to će biti isključivo njegova odluka. A i dobro su sad igrali Perić i Kevin. Vidjet ćemo što će biti do četvrtka.

Ali, da zaključimo, da se njega pita, on bi igrao?

Jedan za drugoga

- Ha-ha, pa svaki bi igrač htio igrati takvu utakmicu. Svi su spremni, bit će dobra utakmica, prava atmosfera, svi jedva čekamo taj četvrtak, svi bismo htjeli igrati. Ali, to je snaga ovog Dinama, igra jedan, ozlijedi se, upada drugi, svi smo tu jedan za drugoga. Tko god igra dobro će odigrati, ne sumnjam. A da bi svatko želio igrati, naravno.

On je prvi ljetos rekao da želi da Maksimir gori, da mu je to igrački cilj. E, pa u četvrtak bi mogao gorjeti.

- To nam je svima bila želja, svi jedva čekamo. Pobijedili smo Osijek, odvojili se u prvenstvu, prošli smo u Kupu, ajmo sad i ovo riješiti pa da možemo kasnije mirno na odmor. Naravno, moramo nastaviti pobjeđivati, da ne upadnemo u neku krizu kasnije, ali što prije se odvojimo na svim frontama, to će kasnije biti lakše.

Zagreb, 270818.
Stadion Maksimir.
Uzvratna utakmica Play offa Lige Prvaka, konferencija za medije GNK Dinamo.
Na fotografiji:  Emir Dilaver.
Foto: Damir Krajac/CROPIX
CROPIX

Trener kaže da ovaj Dinamo može ne samo prezimiti, nego i doći do polufinala Europske lige?

- Zašto ne, ja sam zadnji koji će reći da nije tako. Nogomet je čudan, nepredvidljiv, a mi smo ozbiljna momčad. Gledajte, Anderlecht i Fener su dobre momčadi, a mi smo utjecali na to da oni tako izgledaju protiv nas. Anderlecht će se sigurno boriti za prvo mjesto u prvenstvu. Fener je isto malo u problemima, izaći će iz toga, kad-tad. Tako je to u nogometu, malo je super, malo nije. Samo neka Dinamo stoji gdje jest, bar dok sam ja ovdje, ha-ha. Sve je odlično, top razina, suigrači, momčad, klub, sve...

Kakav je osjećaj gledati utakmice s tribine, suigrači se trgaju, a on ne može pomoći?

- Kako je? Nikako. Doduše, nisam dosad imao priliku gledati utakmice s tribine, jer smo većinom igrali u gostima. Gledao sam na TV-u, a to vam ne mogu opisati. Svi kraj mene sjede, ja psujem, bacam mobitel, vičem, osjećaj je ružan. Želiš biti dio toga, a ne možeš. Pogotovo ja, ozljeda je baš glupa. Nije da ja sad imam ozlijeđen ligament, da ne mogu hodati, radiš sve, treniraš, a ne možeš “rokati”. To je najgore za svakog igrača.

Kako mu se čini ono što je odigrao Dino Perić, koji slovi i kao prva alternacija ne bude li on mogao zaigrati?

- Super! Teško je tako uskočiti na poluvremenu kao što je on uskočio u Bruxellesu. Zato sam i htio izdržati do odmora, jer znam da je teško tako uletjeti. Odradio je to odlično, znam da nije lako protiv tako teških protivnika kao što je Anderlecht ili Osijek, svaka mu čast. Drago mi je zbog njega, ali to je najvažnije, uvijek smo tu jedan za drugoga. Bitno je da mi napredujemo kao momčad na svim razinama.

Ne bude li mogao igrati, hoće li na tribini navijati s nekim šalom ili sa zastavom kao pravi navijač, ili će biti miran?

Bolje i na klupi

- Uf, ako ne igram, radije bih bio na klupi, s tribine je najgore gledati. Dolje se barem mogu derati, to mi je još bolje. Ma, kažem, sve ovisi o treneru, on će odlučiti odakle ću gledati utakmicu ili ću je igrati - zaključio je Dilaver.

Hoće li uspjeti nagovoriti Bjelicu da ga pusti u vatru, da mu da minutažu ili će ga trener i dalje odmarati ne riskirajući nimalo? Jedno od najvećih pitanja uoči Spartaka, jer Dilaver je ovoj momčadi puno donio, živi za ovu utakmicu. Opet, treba gledati dugoročno, treba čuvati rebra...

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 14:33