CROPIX
VELIKI OKRŠAJ U HNL-U

DINAMOVA ZVIJEZDA NAKON ČUDA U LIGI NACIJA NAJAVLJUJE VELIKI DERBI PROTIV BIVŠEG KLUBA 'Nema sumnje, oni su najkvalitetnija momčad HNL-a nakon Dinama'

Dinamov napadač nakon švicarskog čuda i uoči novog derbija u Rijeci
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. studeni 2018. 12:28

Kreirala je Švicarska najveću senzaciju Lige nacija. Belgija je u Luzernu vodila 2:0, imala prvo mjesto i plasman na Final Four u rukama. No, onda je Švicarska proigrala, iz ponora stigla do 5:2, uzela prvo mjesto u skupini i plasirala se u završnicu.

Dio te momčadi je, naravno, Mario Gavranović, Dinamov napadač. Nije igrao protiv Belgije, odgledao je utakmicu s klupe, prenio nam je s lica mjesta dojmove tog velikog uspjeha. No, prije svega, je li se vratio zdrav i spreman, hoće li biti na raspolaganju Nenadu Bjelici za derbi na Rujevici?

- Zdrav sam, sve je u redu - rekao je Gavranović, a onda se ‘vratio’ u Luzern.

Informacije o paketima MAXTV-a možete pronaći OVDJE.

- Kako je krenulo, nije izgledalo dobro za nas, ali opet se pokazalo da se u nogometu sve brzo može promijeniti u nogometu. Realno, kako smo mi s klupe doživljavali, sve je izgledalo da će biti teška utakmica za nas, imali su Belgijci potpunu kontrolu, šanse, golove. Ali, odjednom se sve promijenilo, jedna situacija nam je donijela penal i odjednom je utakmica bila drugačija. Imali smo loptu, dominaciju, na kraju i zasluženo pobijedili. Pokazali smo karakter, kvalitetu. Bilo je, rekao bih, u povijesti i većih pobjeda od ove, ali nije mala stvar biti među četiri u Ligi nacija, ponosni smo, naravno da smo slavili nakon trijumfa. I nadamo se da će ovakvih trenutaka biti još.

Tek sad Švicarci mogu žaliti što nisu i u Rusiji napravili još koji korak dalje, Švedska ih je zaustavila u osmini finala.

- Nažalost, to što je bilo u osmini finala ne možemo vratiti. Gledamo prema naprijed, ali sigurno je da na velikim natjecanjima imamo prostora za napredak i moramo u sljedećim godinama napraviti bolji rezultat.

Bilo bi lijepo...

Šteta što na Final Fouru nećemo gledati utakmicu Hrvatske i Švicarske. Nije puno nedostajalo, zapravo, Hrvatska je tome bila bliže nego Švicarska?

- Gledao sam utakmicu u hotelu, u jednom trenutku sam i ja pomislio kako bi bilo lijepo biti u finalu Lige nacija s Hrvatskom. No, i tu se pokazalo kako se u nogometu sve brzo mijenja, jedan aut može okrenuti utakmicu. Ipak, ne mora se Hrvatska brinuti, i dalje je velika i jaka, pozitivno gledam na budućnost reprezentacije.

Kad se podvuče crta, ovo je za Gavranovića možda i najljepša godina karijere, dvostruka kruna s Dinamom, pa europsko proljeće, nastup na SP-u, sad i Liga nacija?

- Da, godina je puna uspjeha, jako mi je drago zbog toga. Moram priznati da su sve zadnje godine jedna bolja od druge, već sam zaredao s trofejima i sretan sam što sam sve to uspio postići. Međutim, nadam se da neću stati na ovome te da ću i iduće godine osvajati trofeje. A i imamo još mjesec dana do kraja polusezone, do odmora, još sedam utakmica u kojima želimo potvrditi naše kvalitete i sve naše rezultate, u prvenstvu, Europi i Kupu. Želimo odraditi sve maksimalno koncentrirano, skupiti što više bodova, igrati što bolje, izboriti prvo mjesto u skupini u Europi, jer bi nam to moglo pomoći u ždrijebu. Siguran sam da ćemo do kraja svi odraditi maksimalno sve trenerove zahtjeve, sve profesionalno, kao i dosad.

Trener Bjelica puno rotira momčad, svi dobivaju priliku. Međutim, ima i puno utakmica, klupskih i reprezentativnih, osjeća li se ipak malo umor kako se polusezona bliži kraju? Odnosno, možemo li očekivati u ovih zadnjih mjesec dana jednako dobar Dinamo, ili će ipak uslijediti mali pad?

Umor se osjeća

- Ha, kad se bliži odmor, ja uvijek razmišljam na način “nema još puno, idem pronaći još više snage da izguram do kraja”. Zato gledam s puno optimizma prema kraju sezone. Umor se osjeća, nedvojbeno, ali trener nas je ipak sačuvao tim rotacijama, svi ćemo biti na 100 posto do samog kraja, uvjeren sam u to.

Prva od tih sedam utakmica je derbi na Rujevici. Proljetos je prvi put došao tamo u Dinamovu dresu, zabio za vodstvo, a onda su Modri izgubili 1:4. Je li to i dalje za njega posebna utakmica?

- Sigurno je za mene emotivnija od drugih, jer je to klub u kojem sam igrao, s kojim sam ostvario najveće uspjehe u njegovoj povijesti. Uvijek mi je lijepo vratiti se tamo i vidjeti ljude s kojima sam proveo dvije prekrasne godine. Jasno, očekujem bolji rezultat nego prošli put, tada smo zasluženo izgubili.

U Rijeci se dosta toga promijenilo odlaskom Matjaža Keka, a rezultati u zadnje vrijeme sugeriraju da je ipak došlo do pozitivnog šoka dolaskom Igora Bišćana?

- Po mojem mišljenju, Rijeka je još uvijek najkvalitetnija momčad HNL-a poslije Dinama, uvjeti za rad tamo su odlični. Istina, Kek je otišao, bio je vrhunski trener, ali došao je također kvalitetan trener. Bišćana osobno ne poznajem, ali sam o njemu čuo puno pozitivnoga. Podigla se Rijeka nakon te rezultatske krize, očekujem još jednu tvrdu, tešku utakmicu. Na Rujevici nikome nije lako, pa ni Dinamu. No, jasno je da mi i tamo želimo pokazati naš šampionski gard, ali kao i dosad, bude li tako, vjerujem u još jedan uspjeh.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 18:27