Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SVI SU NA NOGAMA

DINAMOVCI U MAKSIMIRU NAJAVILI UTAKMICU ZA POVIJEST: 'Ako pobijedimo, to će biti vrhunac moje karijere!; Kada gori Zagreb, onda gorimo i mi!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2018. 13:40

U četvrtak će Dinamo imati povijesnu priliku za prvo prezimljavanje u Europi nakon 1970. godine. Nakon tri kola u skupini D Europske lige na kontu je maksimalnih devet bodova, a pobjeda protiv Spartaka iz Trnave na rasprodanom Maksimiru (21.00) i matematički Modrima osigurava plasman u drugi krug natjecanja.

Prilika je to koju će Dinamo nošen hukom s tribina pokušati iskoristiti, a igrači su uvjereni da će u tome i uspjeti.

Iščitava se to u svakoj njihovoj riječi izrečenoj u druženju s novinarima.

Pouzdani kapetan Arijan Ademi konstanto igra dobro, drži sredinu terena u domaćem prvenstvu i Europi, a dva dana prije velikog okršaja svjestan je što bi pobjeda značila svim navijačima Dinama.

"Ako ovo pobijedimo, to je sigurno vrhunac moje karijere. Jako smo blizu i jedva čekamo četvrtak. Ovo čekanje je zapravo najteže. Svi se pitaju kako to da 48 godina nismo uspjeli izboriti europsko proljeće, ali sad sve to više nije bitno, imamo priliku i moramo je iskoristiti", poručio je Ademi.

U prvu momčad vjerojatno se vraća Izet Hajrović (umjesto Kadziora), uvijek spreman zapaliti maksimirsku publiku.

"Prezimljavaje u Europi? Jop nisam svjestan kakv bi to bio osjećaj, na nam je da prvo odigramo i izborimo dobar rezultat. Ako gori Zagreb, onda i mi gorimo. Nije to za nas neki veliki pritisak, to je zapravo utakmica kao i svaka druga. Uz to, stadion će biti pun, a ne vidim čime nas Spartak može iznenaditi, nisu bolji od nas", tvrdi optimistični Hajro.

Mario Gavranović bio je igrač preokreta u Trnavi.

"Očekivanja ne mogu biti veća, moramo napraviti nešto što mnogima prije nas nije pošlo za rukom. No i oni su opasni, pokazali su to u prvoj utakmici, pogotovo iz kontri. U nekoliko utakmica nam se dogodio taj loš početak, problemi u prvom poluvremenu, pa se onda moramo vaditi u nastavku. Sada moramo od početka napraviti sve da osiguramo ta tri boda", rekao je Gavranović.

Na pitanje o aktualnoj smjeni dopredsjednika Dinama Tomislava Svetine ostao je zakopčan.

"Mi igrači se ne opterećujemo tim stvarma, skoncentirani smo isključivo na teren".

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 15:16