Foto: Goran Mehkek / CROPIX
USUSRET ŽDRIJEBU

DINAMU PRIJETE VELIKANI, A BIVŠI NOGOMETAŠ MODRIH VOLIO BI IZBJEĆI JEDNO IME 'Oni bi definitivno bili najteži suparnik! Ta je momčad puna Brazilaca'

Šahtar, Galatasaray, Club Brugge i Plzen mogući su Dinamovi proljetni suparnici u Europi, dolaze iz elitne Lige prvaka, a Damir Milinović boji se samo Ukrajinaca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. prosinac 2018. 19:52

U ponedjeljak, 17. prosinca, Dinamo će saznati suparnika s kojim će igrati u toliko čekanom europskom proljeću. Na ždrijeb u Nyon putuje članica Uprave Amra Peternel, ona je uvijek sretne ruke za Modre kad je riječ o europskom plesu kuglica. Da podsjetimo, Dinamo će u nastavku Europske lige svoje utakmice igrati 14. i 21. veljače iduće godine. Znamo koje su se momčadi iz Lige prvaka spustile u Europsku ligu, to su Club Brugge, Inter, Napoli, Galatasaray, Benfica, Šahtar, Plzen i Valencia.

Atraktivni i učinkoviti

Dinamo ne može igrati protiv četiri najbolje trećeplasirane momčadi iz Lige prvaka, a to su Napoli, Inter, Benfica i Valencia. No u ždrijebu može dobiti Šahtar, Galatasaray, Club Brugge i Plzen.

REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS

Mogu li se preskočiti momčadi koje su igrale Ligu prvaka ako ždrijeb tako odluči? To smo pitali bivšeg Modrog Damira Milinovića, koji danas kao trener uspješno vodi slovenski Koper.

- Dinamo ove sezone igra drukčiji nogomet, mnogo ljepši, atraktivniji i učinkovitiji nego prijašnjih godina. Naravno, ako se tako posloži pa netko od ta četiri suparnika koji su otpali iz Lige prvaka dopadne Modre, bit će im teško. Radi se o jakim momčadima. Tako da se ne može ustvrditi da će nekog od tih suparnika izbaciti iz Europske lige, ali s ovakvom igrom i pristupom koji su imali cijelu ovu polusezonu Modri mogu preskočiti svakog suparnika - kaže Milinović.

Kazat će da su Šahtar i Galatasaray ipak jači suparnici.

- Mislim da bi bolji suparnici za Dinamo bili Club Brugge ili Viktoria Plzen. Makar, kad pogledate rezultate oba ta kluba u njihovim skupinama Lige prvaka, vidite da se radi o momčadima koje su igrale jako dobar nogomet. Viktoria je uzela čak sedam bodova, eto, u posljednje dvije utakmice pobijedila je CSKA i Romu s 2:1, a to znači da se definitivno radi o momčadi visoke razine. Club Brugge našeg trenera Ivana Leke je pak uzeo šest bodova, a u posljednje četiri utakmice Lige prvaka nisu izgubili, igrali su s Monacom 1:1 i dobili 4:0, a igrali su 0:0 s dortmundskom Borussijom i Atleticom iz Madrida. To su rezultati pred kojima se Lekinoj momčadi mora skinuti kapa do poda. Ipak, držim da bi oni ipak možda bili bolji za Dinamo.

Zapresic, 091218.
Igraliste, SRC Zapresic.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 17.kolo, seniori, utakmica: Inter Zapresic - GNK Dinamo.
Na fotografiji: slavlje Dinamo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Kad je riječ o Šahtaru i Galatasarayu, veli...

- Šahtar bi, po meni, definitivno bio najnezgodniji suparnik. Jaki su, ta momčad s puno Brazilaca također je uzela šest bodova u svojoj skupini, momčad koja na gostovanju pobijedi Hoffenheim mora se okarakterizirati kao jako dobra. Bilo bi dobro da ih Modri izbjegnu, protiv njih bi bilo najteže. E sad, taj Galatasaray... Oni su od svih mogućih Dinamovih protivnika iz Lige prvaka osvojili najmanje bodova u svojoj skupini, četiri. Na kraju su s porazom protiv Porta u posljednjoj utakmici u skupini uspjeli osigurati plasman u Europsku ligu. Eto, ne stoje baš najbolje ni u turskom prvenstvu, tek su sedmi, što sigurno ne zadovoljava ambicije takvog kluba. Međutim, Galatasaray je veliki turski klub, moćan. Mislim da bi Dinamu ipak bilo teže preskočiti njih nego recimo Viktoriju Plzen ili Club Brugge. Da, Dinamo je bio bolji od Fenera u svojoj skupini, ali Galatasaray je u ovom trenutku jači od njih - kaže Milinović, ali na koncu zaključuje:

- Bez obzira na to koga Modri izvuku, s ovakvim igrama kakve su pružali ove polusezone, s tako dobrom atmosferom koja očito vlada u Maksimiru, mogu oni pobijediti svakoga.

Linker
19. travanj 2024 11:58