Dinamo aerodrom
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
TERET FAVORITA

DOBRE VIJESTI ZA DINAMO UOČI JAKO VAŽNE UTAKMICE U EUROPSKOJ LIGI Dva igrača vraćaju se u konkurenciju protiv Spartaka u Trnavi

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. listopad 2018. 13:58

Jučer su stigle dobre vijesti iz Dinamove liječničke ordinacije.

Petar Stojanović obavio je ultrazvučni pregled, koji je pokazao da nema nikakvih problema.

To znači da slovenski reprezentativac putuje u Trnavu i konkurira za ogled s Spartakom (četvrtak, 19.00). To je svakako dobra informacija za Bjelicu, jer Stojanović je bitna obramena karika.

Ali to još nije sve kad se radi o dobrim zdrastvenim vijestima. Oporavio se i Danijel Zagorac, tako da će i on biti dio momčadi koja će u srijedu putovati u Trnavu.

Zagreb, 270818.
Stadion Maksimir.
Uzvratna utakmica Play offa Lige Prvaka, trening  GNK Dinamo.
Na fotografiji:  Petar Stojanovic.
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Damir Krajac/CROPIX

Dinamo je za mnoge već prošao dalje, to je ipak najveća zamka susreta u Trnavi

Svi naši sugovornici, službeni i neslužbeni, upućeni i neupućeni, slažu se u jednom zaključku; Dinamo je bolji od Spartaka, u svemu! Bude li Dinamo pravi, pobijedit će već u Tranavi i primaknuti se na samo bod i matematičkom osiguranju europskog proljeća. S kim god pričamo divi se Dinamu, nitko i ne zamišlja scenarij po kojemu bi Zagrepčanima ove jeseni mogao pobjeći prolaz skupine i skidanje tog polustoljetnog tereta s leđa. Dobro, slažemo se, i mediji općenito isijavaju optimizam, komplimente na račun Nenada Bjelice i momčadi, onu komornu atmosferu iz prošlih sezona zamijenio je apsolutni optimizam, na granici s euforijom. I, u ovom trenutku, to je možda i najveća zamka za Dinamo uoči utakmice u Trnavi.

- Želimo spustiti euforiju, ne smijemo poletjeti, tek smo na šest bodova i pred nama je mnogo posla - rekao je Nenad Bjelica nakon pobjede u Bruxellesu.

Drukčija utakmica

Nitko ni ne sumnja da je Dinamo igrački kvalitetniji od Spartaka, ne samo na papiru, nego je i svojim prezentacijama uvjerljiviji od Slovaka, Modri ponekad uistinu izgledaju kao da se zabavljaju, Bjelica ima nekoliko igrača koji su u formi, a onda iskoči i netko novi. I doista, s nogometne strane, od pristupa do kvalitete, malo toga ukazuje da bi Dinamo u Trnavi mogao posustati, međutim, upravo taj status favorita, upravo taj teret “već dobivene utakmice” mogao bi Modrima biti najveća prepreka. Prvi put u Trnavu idu kao “bolja momčad koja sigurno neće izgubiti”.

Bjelica je svjestan što nosi ta euforija, zna da ga čeka sasvim drugačija utakmica od svih dosadašnji, svjesni su i igrači, kojima se mora priznati da su rijetko ove sezone imali problema s pristupom i podcjenjivanjem. Međutim, lako u glavu, nesvjesno uđe misao kako je europsko proljeće već u Maksimiru, kako su ove dvije utakmice samo formalnost koju treba odraditi, a tada zna sve otići nizbrdo. Najveća zamka, sigurno, veća od bilo čega što Bjelici sprema kolega Latal.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 00:39