Getty Images
INFORMACIJE IZ BELGIJE

DOBRE VIJESTI ZA DINAMO UOČI ZADNJE NAJAVE EUROPSKOG PROLJEĆA Na Maksimir stiže slomljeni protivnik, bez pola momčadi i s katastrofalnim brojkama

ANDERLECHT Katastrofalna statistika kluba iz Bruxellesa
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. prosinac 2018. 09:09

U zadnjih godinu dana i koji mjesec više Anderlechtu je Europa prava noćna mora. A počelo je sjajno. U proljeće 2017. briselski je velikan dogurao do četvrtfinala Europske lige izbacivši u prva dva proljetna kola ciparski APOEL pa ruski Zenit. Idući suparnik bio je Manchester United. Ispali su Belgijci na Old Traffordu tek u produžecima, a United je potom i osvojio natjecanje.

Tko bi tada rekao da će tim ispadanjem započeti crna serija kojoj se ne nazire kraj. Naime, od Old Trafforda do danas Anderlecht je odigrao 11 europskih utakmica, pobijedio samo jednom, dvaput remizirao, a čak osam puta izgubio. Uz još katastrofalniju gol-razliku od 4:24! Ta jedna pobjeda datira iz lanjske Lige prvaka, protiv Celtica u Glasgowu. I to je sve od Anderlechta što se Europe tiče u zadnje dvije sezone. Međutim, nije ni to jedini problem uglednog kluba.

Zadnju pobjedu ove sezone, gledajući sva natjecanja, Anderlecht je upisao protiv Genta (2:0) u prvenstvu, prije točno mjesec dana. Dva poraza i dva remija otad, to sigurno nije razina koju od Anderlechta očekuju navijači, javnost općenito.

Ako se vratimo još malo u prošlost pa sagledamo razdoblje od prošle utakmice s Dinamo (4. listopada), Anderlecht je u 12 susreta ravnomjerno rasporedio pobjede, remije i poraze - svega po četiri. No, kažu nam belgijski kolege, Vanhaezebrouck je i dalje trener, otkaz njemu zasad se službeno ne razmatra. Ali tko zna; nakon Dinama do kraja sezone momčad s Vanden Stocka ima još tri utakmice do kraja godine, možda smjena trenera bude novogodišnja odluka. Ipak, to će više ovisiti o rezultatima u prvenstvu nego o maksimirskom dvoboju.

Informacije iz Belgije kažu da Anderlecht dolazi u Zagreb potpuno neopterećen, nemaju Belgijci čak ni neki imperativ prekinuti tu crnu europsku statistiku, simbolično zakoračiti u neki bolji početak. Štoviše, Belgijci možda dolaze i bez pola momčadi. Zasad je gotovo sigurno da zbog ozljeda ili čuvanja za prvenstvo neće biti Kumsa, Trebela, Lawrencea i Dimate, a vrlo je izvjesno da će Anderlechtov trener odmarati još nekoliko prvotimaca ili ih barem posjesti na klupu ako i dođu u Zagreb. U svakom slučaju, Dinamo je uoči dvoboja još veći favorit no što bi bio da igraju puni sastavi.

Utakmicu Dinama i Anderlechta (četvrtak, 21.00) te veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru (nedjelja, 15.00) pratite na Arenasportu 3, a informacije o paketima pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 21:00