REUTERS
POGLED U PROŠLOST

EMOTIVAN TRENUTAK ZA BJELICU UOČI DERBIJA 'Baš protiv Dinama sam odigrao svoju posljednju utakmicu u Gradskom vrtu, a isključio me Ivan Bebek...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. studeni 2018. 14:59

Nenad Bjelica prijepodne je svoje momke poveo prema Osijeku, prema svom rodnom gradu, na stadion na koji se vraća nakon 18 godina. Te 2000-te godine, 29. studenog u remiju Osijeka i Dinama poravnao je na konačnih 1:1 iz jedanaesterca, ali je zbog dva žuta kartona nešto kasnije isključen.

- Da, baš sam protiv Dinama odigrao svoju posljednju utakmicu u Gradskom vrtu. A isključio me Ivan Bebek. Mladi Bebek... Lijepo mi se vratiti u Osijek, na taj stadion na kojem sam odrastao, napravio svoje prve nogometne korake. Radujem se utakmici, veseli me činjenica da smo i mi i Osijek u dobroj formi, to je garancija kvalitetne utakmice - kaže nam trener Dinama.

Sutrašnji sraz u Gradskom vrtu je prvi od trilogije derbija koje Modri igraju u gostima. Nakon momčadi Zorana Zekića čeka iz Lokomotiva, pa onda Bišćanova Rijeka. Dakle, moglo bi se dogoditi ako sve završi uspješno da plave dečke, u ta tri gostujuća derbija Dinamo praktički može riješiti prvenstvo. Ukoliko bi Bjeličina nogometna vojska uzela svih devet bodova, ostali bi im mogli staviti soli na rep.

- Danas nas čeka derbi HNL-a s Osijekom, pa onda opet derbi s Lokomotivom, pa nakon reprezentativne stanke na programu je još jedan derbi s Rijekom. Drago nam je da su naše utakmice derbiji. To znači da radimo dobar posao. Priprema za današnju utakmicu s Osijekom je bila kao i za svaku drugu utakmicu. Jako poštujemo našeg suparnika, imaju stvarno dobru momčad, stvarno dobro igraju, imaju jako dobrog trenera, imat će pomoć navijača na tribinama. Nadam se da će utakmica biti fer, korektna. Te da će na kraju pobijediti bolji, a nadam se da će to biti - Dinamo.

Dinamo nakon utakmice s Osijekom ulazi u 'europski tjedan', onaj u kojem se igra utakmica s Spartakom, koja ima status povijesne jer može potvrditi europsko proljeće. Je li ga ta činjenica ometala u pripremo današenjeg derbija?

- Ne, nimalo. Uopće ne razmišljamo o europskom tjednu i utakmici s Spartakom. Osijek mi je samo u glavi, moramo danas dati svoj maksimum, a od sutra ćemo razmišljati kako dalje - zaključio je Bjelica.

Utakmicu Osijeka i Dinama gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 11:51